ZOMERS TAFELDEKKEN DOE JE ZO!
/ Categorieën: Keukenpraat

ZOMERS TAFELDEKKEN DOE JE ZO!

Het wordt weer volop zomer deze week. Dat betekent weer lekker buiten eten. Nodig je beste vrienden uit voor een gezellig diner in de tuin en besteed wat extra aandacht aan de styling van de tafel om dat zomergevoel extra kracht bij te zetten. Met deze tips doe je dat helemaal in stijl.

Met deze tropische temperaturen in het verschiet kun je nog tot ‘s avonds laat buiten zitten, dus wat is er dan leuker om vrienden uit te nodigen voor een zomers diner in de tuin en de tafel extra mooi te dekken voor je gasten. Voeg bijvoorbeeld eens wat extra bloemen toe of kies voor een bepaald thema. Want geloof ons: met zo’n mooi gedekte tafel smaakt je eten nóg lekkerder.

Tip 1: Een feestelijke start
Begin de avond in stijl en serveer je gasten een zomers welkomstdrankje. Wat dacht je van een glaasje prosecco of champagne met een feestelijke bloem erin? Gepresenteerd in een mooi champagneglas met een suikerrandje: dat zorgt sowieso voor een feestelijk begin van de avond.

Tip 2: Zomerse aankleding
Voor een zomerse uitstraling dek je de tafel in vrolijke kleuren. Kies van te voren voor een paar accent-kleuren of voor een bepaald thema. Voor de rust dek je te tafel met wit tafellinnen. De kleuraccenten breng je vervolgens aan met mooie glazen, een feestelijke karaf waarin water extra lang koel blijft, gekleurd bestek, zomerse bloemen en eventueel wat confetti en fleurige servetten in de juiste tinten. Met bloemen en lekkere gerechten voeg je kleur en leven toe aan de tafel.

Zomerse tip: Probeer je gerechten eens af te maken met eetbare bloemen of maak er ijsblokjes van. Met de Tefal MasterSeal ijsblokjesdoos drink jij voortaan ieder drankje met ijs. De kunststof doos heeft plek voor maar liefst 24 ijsblokjes. Door de handige rubberen onderkant plop je de ijsblokje er zo uit.

Tip 3: Mix & Match
Heb je liever een wat bontere tafel? Mix dan je witte servies met brocante of tweedehands borden met verschillende designs, kies voor verschillende stoelen om aan te zitten of geef iedereen een waterglas in een andere kleur. Die variatie zorgt vaak voor een mooie en speelse tafel.

Tip 4: Do-it-yourself
Ben je creatief? Maak dan zelf een leuke menukaart. Leef je uit op bijzonder papier, mooie letters en feestelijke linten. Stevig papier van mooie kwaliteit vormt de basis. Extra leuk: je gasten hebben meteen een mooi aandenken de avond.

Tip 5: Opwarmertje
Om zo lang mogelijk van de avond te genieten, zorg je voor voldoende licht. Hang bijvoorbeeld romantische lampionnen in de bomen, plaats fakkels in de tuin en een steek een vuurkorf aan waar de kids aan het einde van de avond lekker marsmallows in kunnen roosteren. Leg lekkere zachte plaids over de tuinmeubels: wanneer het koeler wordt kunnen je gasten hier onderkruipen. Een frisse limo cello of gin-tonic na en een tropisch muziekje aan maakt de avond compleet.

Vorige artikel ZO HERKEN JE EEN RIJPE ANANAS
Volgende artikel 7 TIPS VOOR EEN GEZONDE BBQ
Beoordeel dit artikel:
5.0

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.