ZO WORDT STRIJKEN ÉCHT LEUK
/ Categories: Huisraad

ZO WORDT STRIJKEN ÉCHT LEUK

In plaats van op te zien tegen ‘de strijk’, kun je er maar beter een momentje voor jezelf van maken. Zet je favoriete muziek op, kijk ondertussen je favoriete programma of luister naar een audioboek. Je zult zien: Eenmaal bezig is strijken met onderstaande tips eigenlijk helemaal niet zo vervelend meer.

 

Zie het als me-time

Veel mensen zijn superdruk met hun werk, gezin en het huishouden, dus blijft er nog weinig tijd voor jezelf over. De momenten dat je ongestoord een serie kunt kijken zijn vaak zeldzaam. Strijken kan dan de perfecte escape zijn aan de dagelijkse routine. Zie het als een relax-momentje. Als me-time. Even helemaal ont-stressen. Trek je een half uurtje terug, zet een lekker muziekje op, kijk jouw favoriete Netflix-serie of zet een luisterboek op en ga strijken. Of steek een lekkere geurkaars aan en strijk in een half uurtje je stress volledig weg. Denk even na in alle rust en geniet stiekem van de warmte en stoom en het heerlijk ruikende wasgoed.

 

Maak het jezelf gemakkelijk

Zorg dat je het jezelf gemakkelijk maakt door de strijkplank bij de hand te hebben. Niemand krijgt zin in strijken als ‘ie eerst dat ding uit de kelder moet slepen om überhaupt te kunnen beginnen. Als je er de ruimte voor hebt, gun jezelf dan een eigen was vertrek in huis, een plek waar de wasmachine, droger, wasrekken en strijkplank bij elkaar staan. Zorg dat de strijkplank altijd klaar staat, zodat je ook tussendoor even snel wat kunt strijken als het nodig is. Zo ga je toch sneller even een kledingstuk strijken. Als je alles opspaart en eens in de twee weken een strijkmoment inplant, zie je daar meestal als een berg tegenop. Nieuwsgierig naar meer tips om het strijken makkelijk te maken? Lees dan de blog: 7 tips die het strijken makkelijker maken.

 

Zet je favoriete muziek op

Strijken wordt ineens een stuk leuker met keiharde tunes van jouw favoriete muziek. Dus zet de radio aan of stel een ‘strijk’-playlist op Spotify samen met lekkere meezingers en goede gouwe ouwes en je krijgt spontaan zin om die berg was weg te strijken.

 

Kijk je favoriete serie

Strijken wordt gegarandeerd leuker en de klus lijkt ineens niet meer zo lang te duren wanneer je jouw favoriete serie of film kijkt tijdens het strijken. Dus zet je Netflix-serie aan en neem je tijd. Zo wordt strijken ineens een heel leuk klusje.

 

Strijk en bel

Heb je iemand al een tijd niet gesproken? Bel hem of haar tijdens het strijken en voor je het weet is de strijkklus geklaard en ben je weer helemaal bijgepraat.

 

Zorg voor de juiste tools

Een goed strijkijzer en de juiste plank scheelt het halve werk en zorgen ervoor dat je je strijkgoed veel makkelijker mooi gladstrijkt en dat betekent sneller klaar. Het beste kun je kiezen voor een stoomgenerator omdat je hiermee super eenvoudig en snel de kreukels uit je kleding haalt. Het is even een aanschaf, maar ze strijken zo goed, daar wordt je instant vrolijk van.

 

Tefal heeft een scala aan goede strijkijzers, waaronder De Tefal GV7556 Express Easy Plus – Stoomgenerator. Deze werd als beste getest door de Consumentenbond in juli 2017. Dit apparaat is heel gebruiksvriendelijk en kan gebruikt worden op alle soorten stoffen. Dankzij de speciaal ontworpen no setting needed technologie, is het niet meer nodig om vooraf alle stoffen te sorteren en is er geen risico meer op het verbranden van je kleding. Dus: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Previous Article SNELLE KEUKENTIP: BIEFSTUK SNIJ JE ALTIJD TEGEN DE DRAAD IN
Next Article ZO BRENG JE JE KEUKEN WEER BACK IN SHAPE
Print
3095 Rate this article:
4.0

Populair