ZO VERWIJDER JE EENVOUDIG DE PITJES UIT EEN GRANAATAPPEL
/ Categories: Keukenpraat

ZO VERWIJDER JE EENVOUDIG DE PITJES UIT EEN GRANAATAPPEL

Zo ontleed je een granaatappel! 

Met deze tips weet je zeker dat je volgende keer gerust weer een granaatappel koopt. Het gaat namelijk snel en is super simpel. Het enige dat je nodig hebt is een lepel, een schaaltje en een goeie slag om de pitjes los te krijgen.

 

  1. Snijd de granaatappel doormidden
  2. Zet een bakje klaar en pak een houten pollepel
  3. Knijp de zijkanten van je halve granaatappel stevig in, je drukt zo als het ware de pitjes al een beetje los.
  4. Leg de granaatappel op je hand en houd je hand boven het bakje.
  5. Sla vervolgens met een lepel op de achterkant van de vrucht en je zult zien dat de pitten vanzelf uit de granaatappel vallen.
  6. Komen er geen pitjes meer uit? Druk dan de zijkanten nogmaals in verwijder eventueel wat van die witte vliesjes aan de binnenkant.
  7. Ga door totdat alle pitjes er uit zijn en klaar ben je. Zo eenvoudig is het!

 

Granaatappel is gezond

Granaatappel is niet alleen erg lekker en een feestje op je bord, het is vooral ook erg gezond. Ze zitten boordevol antioxidanten en hebben een geneeskrachtige werking. Zo zou het regelmatig eten van granaatappelpitten het risico op verschillende soorten kanker, hart- en vaatziekten en artrose of andere gewrichtsaandoeningen verlagen. Bovendien krijg je er een mooiere huid van, helpt het tandplak voorkomen en heeft het eten van die lekkere pitjes een positieve invloed op het verminderen van vet rondom je buik. Reden genoeg om deze mooie en gezonde vrucht wat vaker op het menu te zetten.

 

Granaatappel op je bord

Je kunt de granaatappel op verschillende manieren gebruiken. De pitjes geven een crunchy bite aan je salade, ze zijn lekker in je smoothie, maar ze smaken ook perfect bij warme vleesgerechten zoals eendenborst of bij een lekker visje zoals makreel. De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Houten keukenhulpjes

Wist je dat Tefal een complete serie houten keukenhulpen heeft? Pollepels, spatels en deegverdelers en andere vernuftige keukengerie en -gadgets, gemaakt van beukenhout en voorzien van een innovatieve slipvaste en warmtebestendige siliconen ring. Kijk voor het complete Tefal Ingenio Wood-assortiment hier

 

Previous Article 3 X ZELFMAAK MOCKTAILS
Next Article KOKEN OF STOMEN: WAT IS GEZONDER?
Print
2451 Rate this article:
4.5

Populair