Zo maak je zelf empanadas
/ Categorieën: Recepten

Zo maak je zelf empanadas

Empanadas zijn lekkernijen die je veel in Spanje en Portugal, maar ook Zuid-Amerika ziet. Een empanada is een deegwaar, gevuld met een zoete of hartige vulling die gebakken of gefrituurd wordt. Hoe maak je deze zelf? 

Het deeg

De basis voor de empanada is het deeg. Je kunt hier bladerdeeg voor gebruiken of zelf aan de slag gaan. Om zelf het deeg te maken, meng je 260 gram maismeel, 475 ml heet water en 1 snufje zout en deze laat je 5 minuten rusten.

Voor zoeter deeg meng je 260 gram bloem, 60 gram suiker, 150 gram zachte boter en 1 ei. Laat vervolgens 2 uur rusten in de koelkast.

Maak met behulp van bijvoorbeeld een schotel een rondje, zodat de empanada straks gevuld kan worden.

 

De vulling voor empanadas

De empanada moet natuurlijk ook gevuld worden. Je kunt ervoor kiezen om deze te vullen met een hartige of zoete vulling.

Vleesvulling voor hartige empanadas

Meng 1 kg gehakt en 500 gram in blokjes gesneden aardappelen in een kookpan en zet onder water. Voeg wat zout, een blokje runderboullion, 1 ui, 2 in stukken gesneden tomaten en 2 fijngehakte teentjes knoflook toe. Laat koken tot het meeste water is verdampt. Rol het deeg uit en snijd in verschillende cirkels. Schep een lepel vulling op de helft van de cirkels. Sla de empanada voorzichtig om en druk de uiteinde voorzichtig op elkaar. Bestrijk het deeg met eigeel en bak  vervolgens 8-10 minuten in de Snack Collection.

Banaan-chocoladevulling voor zoete empanadas

Haal de schil van 2 bananen en snijd in plakjes. Doe het sap van ¼ citroen en 2 theelepels suiker erbij en meng. Leg het empanadadeeg klaar en plaats in het midden 4 of 5 bananenschijfjes met een geraspt blokje chocolade. Sla de empanada voorzichtig om en druk de uiteinde voorzichtig op elkaar. Bestrijk het deeg met eigeel en bak vervolgens 7-8 minuten in de Snack Collection.

 

Empanadas maak je makkelijk in de Tefal Snack Collection met plaat nummer 8 (XA8008).

Vorige artikel 4x zelfgemaakte wafels
Volgende artikel 3 X FEESTELIJKE COCKTAILS OM 2020 MEE IN TE LUIDEN
Beoordeel dit artikel:
4.5

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.