ZO CHECK JE OF EEN WATERMELOEN RIJP IS
/ Categorieën: Foodfact

ZO CHECK JE OF EEN WATERMELOEN RIJP IS

Watermeloen, tongstrelend lekker en ook nog eens heel gezond en goed voor je huid! In de zomer is deze heerlijke vrucht volop verkrijgbaar. Heel fijn, maar hoe weet je of hij rijp is? Hierbij 3 tips waarop je moet letten, waardoor je zeker weet dat je de watermeloen koopt die heerlijk sappig en smaakvol is.

1. Gele vlek
Een rijpe watermeloen die klaar is om gegeten te worden, heeft vaak een gele vlek op de schil. Een watermeloen valt op de grond als ‘ie klaar is om verder te rijpen in de zon. Er ontstaat dan een gele vlek op de schil. Die vlek wordt ook wel de grondplek genoemd en ontstaat doordat die plek op de grond lag terwijl de meloen verder aan het ‘rijpen’ is. Is de vlek niet geel, maar wit of groenig, dan is de meloen wellicht al geoogst voordat hij volledig rijp was. Let daar dus goed op bij het kopen van een watermeloen.

2. Gewicht
Een ander teken dat je een rijpe meloen te pakken hebt, is een zwaar gewicht. Een watermeloen is sowieso al behoorlijk zwaar, maar als je een watermeloen in je handen hebt die zwaarder aanvoelt dan dat ‘ie eruitziet, weet je dat je goed zit. Want hoe rijper de watermeloen, hoe meer water ‘ie bevat, en hoe zwaarder hij dus is.

3. Kloppen en luisteren
Even kloppen is de laatste test die je kunt doen bij het kopen van een watermeloen om te checken of hij wel rijp is. Dat gaat als volgt: klop even op de meloen en luister wat voor geluid ‘ie maakt. Een rijpe meloen zal een hol geluid maken. Hoor je een dof geluid dan is de meloen zeer waarschijnlijk ‘overrijp’.

Meer weten over de gezonde voedingswaarden in de watermeloen? Lees dan ook het artikel: https://blog.tefal.nl/watermeloen-daar-wordt-iedereen-blij-van

MEENEEM-TIP
Ga je een dagje lekker varen, naar het strand of gewoon naar je werk? Watermeloen is makkelijk mee te nemen in de MasterSeal-vershoudbakjes van Tefal. Ze zijn er in alle soorten en maten. Zo blijft je fruit lekker vers en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat de boel gaat lekken in je tas, want ze zijn 100% lekvrij. Handig, want zo heb je altijd een gezonde snack bij de hand.

 

Vorige artikel ETEN VOOR OP DE ACHTERBANK: LEKKERS VOOR ONDERWEG
Volgende artikel 6 FEITEN EN FABELS OVER ZOUT
Beoordeel dit artikel:
5.0