ZO BEN JE MINDER TIJD KWIJT MET STRIJKEN
/ Categorieën: Keukenpraat

ZO BEN JE MINDER TIJD KWIJT MET STRIJKEN

Iedereen is druk tegenwoordig. Maar tegelijkertijd wil je wel goed voor de dag komen met een net gestreken bloesje, overhemd of pantalon. Daarom geven wij hieronder wat tips om sneller kreukels te verwijderen uit je kleding…

Natte was goed uitkloppen en netjes ophangen
Wanneer je kleding uit de wasmachine haalt, is het soms helemaal in elkaar verfommeld en zit het vol met kreukels. Het scheelt enorm als je de was goed uitklopt en glad strijkt voordat je hem ophangt. Hang je was dus netjes op, eventueel op een kleerhanger. Scheelt weer heel wat strijkwerk. Het strijken wordt daardoor minder intensief en sommige kledingstukken hoef je hierdoor niet eens meer te strijken.

Hangers en knijpers
Wanneer je de gewassen kleding op een wasrek ophangt komt er vaak een afdruk in de kleding. Het is dan ook het beste om kledingstukken op een hangertje of liggend te laten drogen. Laat jurkjes of bloesjes het liefst liggend of op een hanger drogen. Dit voorkomt de afdruk van het wasrek in de jurk. Die afdrukken van het rek gaan er met strijken moeilijk uit en het kost veel extra tijd. Gebruik liever ook geen knijpers, want dan krijg je lelijke punten in je kleding die je er moeilijk weer uitstrijkt…

Kort drogen
Een andere goede tip is om de kleding die je wilt strijken 10 minuten in de droger te doen om te dampen. Haal de kleding vervolgens uit de droger en hang het op aan een droogrek of hanger. De meeste kreukels verdwijnen zo vanzelf, waardoor je dus nog maar even hoeft te strijken voor een glad resultaat.

Strijk snel met een stoomgenerator
De ultieme tip: schaf een stoomgenerator aan. Ze zijn vaak wel iets duurder dan een gewoon strijkijzer, maar het voordeel met een stoomgenerator is dat het strijken een stuk sneller gaat en dat het strijken niet zoveel kracht meer kost. Binnen no time haal je de kreukels uit je wasgoed met als gevolg dat jij er altijd tip-top uitziet.

Tefal heeft een scala aan goede strijkijzers, waaronder Tefal GV9560 Pro Express Ultimate Care. De nieuwe hogedruk boiler technologie levert professionele efficiëntie, terwijl de exclusieve en dubbele bescherming ervoor zorgt dat je kleding er mooi uit blijft zien.

Vorige artikel 3 x lekkere ontbijtjes voor Vaderdag
Volgende artikel 8 X VERRASSENDE INGREDIËNTEN DIE HEERLIJK SMAKEN ALS JE ZE GRILLT
Beoordeel dit artikel:
4.7

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.