ZELF IJS MAKEN: DE ZOMER OP EEN STOKJE
/ Categorieën: Recepten

ZELF IJS MAKEN: DE ZOMER OP EEN STOKJE

Ijs met vers fruit is het een ultieme – en gezonde – zomer snack. Helemaal als je ze zelf maakt! Ze zijn lekker, verkoelend, en – als je ze zelf maakt – ook nog eens gezond. Want behalve yoghurt, fruit en / of groente, en een tikkie honing gaat hier niks in. En ze zijn zo gemaakt…Daar heb je geen ijsmachine voor nodig. Dus roer, mix, giet en wachten maker.

YOGHURTIJS MET AARDBEIEN EN FRAMBOOS

Dit heb je nodig (6 stuks):

  • 350 gr Griekse yoghurt of hangop
  • 100 gr verse aardbeien
  • 50 gr verse frambozen
  • 1 el honing
  • Houten stokjes
  • Papieren bakjes of ijshouders
  • Tefal Quickchef Staafmixer

Zo maak je het:

  1. Doe de yoghurt in een kom en voeg hier de honing aan toe. Roer goed door en proef even of het zoet genoeg.
  2. Ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snij ze in partjes en meng door de yoghurt.
  3. Mix dit heel even met , maar zorg ervoor dat het niet een egale massa wordt, maar dat je de stukjes fruit blijft proeven. Dit zorgt juist voor die extra bite.
  4. Schep de yoghurt in de papieren bekertjes (ongeveer half vol anders wordt het een wel heel groot ijsje) of giet het mengsel in de ijsvormpjes en zet deze voor een uur in de vriezer.
  5. Na een uur haal je ze uit de vriezer en steek je de stokjes in het midden. Die zullen nu netjes rechtop blijven staan.
  6. Zet de ijsjes weer terug in de vriezer en laat ze daar minimaal 3 uur in voordat je ze kunt eten.
  7. Om de ijsjes heel uit hun vormpjes te kunnen halen doop je ze een paar seconden in een bakje met warm water en draai je aan het stokje tot ze loskomen. Trek ze er voorzichtig uit en smullen maar.

Let op:

  1. Gebruik geen dunne, magere yoghurt want die is te zuur voor het maken van ijs. Een lekkere volle Griekse yoghurt of hangop werkt perfect; of soja yoghurt kan natuurlijk ook.
  2. Met de Tefal Quickchef staafmixer wordt ijsjes maken een kleine moeite. In een paar seconden pureer je al het fruit tot een egale massa. Ook fijn: hij is simpel schoon te maken en op te bergen. De anti-spatkap en anti-slip handgreep bieden gebruiksgemak en de vaatwasmachinebestendige onderdelen zijn makkelijk te reinigen. Met de drie bijgeleverde accessoires (de 800 ml mengbeker, de 500 ml hakmolen en de garde) kun je nog meer uit de Quickchef staafmixer halen. Wat houdt je nog tegen? Trakteer jezelf op zo’n nieuwe keukengadget en duik vandaag nog de keuken in.
  3. Deze yoghurt ijsjes komen het beste tot hun recht als je ze even uit de vriezer haalt voordat je ze gaat eten. Als ze te hard zijn komt de romige smaak van de yoghurt niet goed naar voren.

Variatietip:

Voeg een klein beetje muntsuiker door de yoghurt. Hiervoor maal je een beetje suiker met munt fijn en dit roer je door de yoghurt.

MANGO-ANANASIJSJES MET GRANOLA

Dit heb je nodig:

  • 500 gram mangostukjes
  • 250 gram ananasstukjes
  • 250 ml kokosmelk
  • 30 ml halfvolle yoghurt
  • 30 gram suiker of 1 el honing
  • 30 ml water
  • 100 gram granola, gezoet met honing
  • Tefal Highspeed Blender
  • Waterijsvormpjes
  • Stokjes

Zo maak je het:

  • Mix in de Tefal Highspeed Blender de stukjes mango en ananas tot één geheel.
  • Roer voor de kokospuree de kokosmelk, de honing of de suiker, de yoghurt en het water tot een gladde massa.
  • Doe een klein laagje granola onderin ieder ijsvormpje, giet de mango-ananaspuree er bovenop en dek af met de deksel met ijsstokje en laat een half uur opstijven in de vriezer
  • Haal de deksel er voorzichtig af en giet een laagje kokospuree toe. Laat wederom een half uur opstijven in de vriezer, voordat je de volgende laag mango-ananaspuree erbij giet.
  • Zet de ijsjes weer een half uur in de vriezer voordat je de laatste laag kokospuree toevoegt en laat het geheel zeker nog 4 uur in de vriezer staan tot ze goed bevroren zijn.
  • Et voilà, je hebt overheerlijke homemade ijsjes, die er ook nog eens super zomers uitzien!

Tip:
Gebruik de Highspeed Blender van Tefal en je weet zeker dat je een gladde sap krijgt met de maximale hoeveelheid voedingsstoffen uit de ingrediënten.

FRAMBOZEN-BIETEN-SINAASSAPPELIJS
Het is misschien niet het eerste wat in je op komt, maar ook met een combi van groente en fruit kun je heerlijke ijssoorten maken. Probeer bijvoorbeeld dit recept van Frambozen-bietenijs eens. Je zult vertelt staan, zo lekker!

Dit heb je nodig:

  • 250 gram gram suiker
  • 250 ml water
  • 400 gram frambozen
  • 250 ml bietensap (uit een fles of zelf gepureerd. Deze laatste optie is het lekkerst)
  • 150 ml versgeperste sinaasappelsap

Zo maak je het:

  1. Breng de suiker met 250 ml water aan de kook.
  2. Roer tot de suiker is opgelost en laat afkoelen.
  3. Pureer de frambozen met een staafmixer of blender tot een dikke saus (coulis). Voeg hieraan het bietensap toe, of pureer de bieten meteen mee en voeg tot slot de vers geperste jus d’orange nog toe.
  4. Voeg deze coulis aan de afgekoelde suikersiroop toe en roer net zolang tot het een smeuïg mengsel is en schep in een
  5. Zet deze in de diepvries en schep na 45 minuten om, en daarna ieder half uur, om de vorming van ijskristallen tegen te gaan.
  6. Na 2,5 uur pureer je het half bevroren ijs nog met een staafmixer. Daarna laat je het frambozen-bieten sorbetijs verder bevriezen.
  7. Serveer in een lekker ijshoorntje van koek of in een leuk schaaltje met wat verse frambozen en een takje tijm en je hebt een heerlijk toetje, of verkoelend ijsje tussendoor.

Tip:
Probeer de Tefal MasterSeal vershoudbakjes eens. Deze bakjes zijn door de speciale seal in de deksel niet alleen 100% lekvrij, ze blijven goed in de vaatwasmachine, in de magnetron, in de vriezer én zijn BPA-vrij. Ook zijn er MasterSeal Glass bakjes aan deze lijn toegevoegd. Ideaal bijvoorbeeld om je zelfgemaakte sorbetijs in in te vriezen.

OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE OM ZELF IJS TE MAKEN? LEES DAN OOK: HOMEMADE FRUITIJSJES VOOR TROPISCHE TEMPERATUREN

Vorige artikel SLIMME TIPS VOOR EEN ONBEZORGDE STRANDDAG
Volgende artikel 4 X HOMEMADE BBQ-SAUZEN: GEZOND EN NOG LEKKER OOK
Beoordeel dit artikel:
2.5

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.