ZELF EEN HIGH TEA VERZORGEN: ZO DOE JE DAT
/ Categories: Recepten

ZELF EEN HIGH TEA VERZORGEN: ZO DOE JE DAT

Zoete hapjes

  • Scones met jam en room 
    Bij een high tea horen scones: een klein zoet broodje, dat van oorsprong uit Schotland komt. Scones serveer je met wat jam en "clotted cream", wat bij enkele supermarkten kant-en-klaar te verkrijgen is. Als vervanger kun je ook mascarpone met slagroom mengen. Het recept voor onze zelfgemaakte scones vind je hier. 
     
  • Blondies met framboos
    De tegenhanger van brownies: blondies. Het is qua structuur en smaak het beste te vergelijken met Hollandse boterkoek. Een heerlijke variant is toch wel de blondies met frambozen en witte chocolade. Het recept voor zelfgemaakte blondies vind je hier. 
     
  • Brownies met walnoten 
    Heerlijke smeuïge brownies met noten voor een lekkere bite - het liefst nog lauwwarm. Brownies mogen zeker niet ontbreken tijdens een high tea. En: ze zijn ook nog eens heel makkelijk te maken. Het recept voor brownies met walnoten kun je hier vinden
     
  • Mini appelkruimel gebakjes 
    Hollandse appeltaart - wie houdt er niet van? Heerlijk bij de koffie - met een grote toef verse slagroom. Zeker deze mini-variant met kruimeldeeg is niet te versmaden zo lekker. Je vindt het recept voor deze gebakjes hier. 
     
  • Aardbeien in chocodip
    Aardbeien en chocolade: een simpele combinatie, maar o zo lekker. Smelt 200 gram chocolade naar keuze a bain marie of in de magnetron. Dip de aardbeien in de chocolade en laat goed afkoelen. Serveer eventueel op een (lolly)stokje.  

Hartige hapjes

Naast alle zoete lekkernijen, mogen de hartige hapjes ook zeker niet ontbreken bij jouw zelfgemaakte high tea. Een paar van onze suggesties:

  • Wraps met zalm, kruidenroomkaas en rucola
    Zelfgemaakte wraps doen het altijd goed. Je kunt eindeloos variëren met het beleg: kies gewoon wat jij of je moeder lekker vindt. Deze klassieker mag in ieder geval niet ontbreken. Smeer roomkaas op een (volkoren) wrap en beleg deze met gerookte zalm. Top af met wat rucola, rol de wrap op en snijd in rolletjes. 
     
  • Wraps met carpaccio en truffelmayonaise 
    Carpaccio en truffelmayonaise is een match made in heaven. Besmeer een wrap met een laagje truffelmayonaise. Beleg vervolgens met carpaccio, geroosterde pijnboompitjes, kappertjes, een beetje Parmezaanse kaas en wat rucola. Rol op en snijd in rolletjes. 
     
  • Mini sandwich met tonijnsalade
    Meng een blikje tonijn (op waterbasis) met een eetlepel kwark, een eetlepel mayonaise, kappertjes, zwarte olijven en fijn gesnipperde rode ui. Meng door elkaar tot er een smeerbare spread ontstaat. Beleg (sandwich of tosti) brood met de salade en top af met wat rucola.  Snijd in driehoekjes en voilà: je zelfgemaakte tonijn sandwiches. 
     
  • Mini sandwich met kruidenroomkaas, kaas en komkommer 
    Liever een variant zonder vlees? Besmeer (sandwich of tosti) brood met een dun laagje kruidenroomkaas. Beleg dit met jonge kaas en wat plakjes komkommer. Snijd in driehoekjes en serveer met een prikkertje erin. Ook een lekkere vega variant: brie, walnoten en honing.
     
  • Mini quiches 
    Quiche: een gerecht waar je eindeloos mee kan variëren als het gaat om de vulling. Heb je nog restjes groenten? Dan kan je deze mooi gebruiken om in de quiche te verwerken. Wij vinden deze variant met feta en spinazie in ieder geval erg lekker:

    Vet een cupcakeblik in met wat boter. Steek cirkels uit ongeveer 6 plakjes bladerdeeg. Doe deze in de vormpjes en zorg dat deze tot ongeveer de helft van de rand komen. Klop vervolgens 1 ei samen met 110 ml slagroom en breng op smaak met zout, peper en wat oregano. Bak 150 ram spinazie in een scheut olijfolie en een snuf zout. Zodra de spinazie is gesloken, druk je zoveel mogelijk vocht eruit met een zeef. Meng de spinazie met 100 gram feta. Verdeel dit mengsel over de vormpjes. Giet tot slot een eetlepel van het ei-slagroommengsel over elke quiche. Bak de mini quiches voor 35 minuten op 200 graden. 
     

Smoothies

Ben je in het bezit van een blender? Serveer dan een lekkere smoothie bij je high tea! 

  • Mango, banaan en passievrucht
    • 1 banaan
    • 125 gram mango
    • 250 ml melk  
    • 2 eetlepels kwark 
    • 1 passievrucht
       
  • Mango, kiwi en sinaasappelsap
    • 4 kiwi's
    • 125 gram mango
    • 500 ml sinaasappelsap 
       
  • Avocado, mango en ananas
    • 1 avocado
    • 150 gram mango
    • 150 gram ananas
    • 200 ml water
       
  • Banaan, framboos en kokosmelk of -water
    • 2 bananen
    • 150 gram frambozen
    • 250 ml kokoswater
    • Eetlepel yoghurt of kwark 

Tip: wil je de smoothie dunner? Meng er dan meer water of sap doorheen. Wil je 'm juist romiger? Kies dan voor een extra eetlepel kwark of melk. 

 

Previous Article MEAL PREPPEN: WAT IS HET EN HOE DOE IK HET?
Next Article 3x variaties op ijsblokjes
Print
4968 Rate this article:
4.0

Populair