ZÓ HOUD JE JE SNIJPLANK SCHOON EN GAAT HIJ LANGER MEE…
/ Categories: Keukenpraat

ZÓ HOUD JE JE SNIJPLANK SCHOON EN GAAT HIJ LANGER MEE…

Afwasmiddel

Houten snijplanken kun je na gebruik het beste gewoon schoon spoelen met warm water. Liever niet weken, want door water en afwasmiddel gaan de vezeltjes van houten snijplanken open staan. En stop ze zeker niet in de vaatwasser. Plastic snijplanken mogen natuurlijk wel in de vaatwasser, het liefst op een hoge temperatuur, zodat de bacteriën geen kans krijgen.

Zout en citroen

Zitten er vlekken op je snijplank of hangen er nare geurtjes aan?  Geef dan je plank een goede scrubbeurt met grof zout en een halve citroen en je plank is weer als nieuw. Deze truc is zowel op een plastic als een houten plank toe te passen. Het zuur van de citroen doodt bacteriën en het zout neemt geuren en vlekken op. Je kunt je planken ook bestrooien met een laagje bak soda en er vervolgens wat azijn over te druppelen. Laat dit 5 minuten inwerken, afspoelen en klaar.

Grote beurt

Een tip uit de goede oude tijd: verwen je snijplank eens in de zoveel tijd met een behandeling van azijn of bleekwater om ze grondig te ontsmetten. Houten planken neem je met azijn en plastic planken kun je ontsmetten door ze een uurtje in een bad met verdund bleekwater te leggen.

Bescherming

Na het grondig schoonmaken kun je een houten plank het best even insmeren met walnoot-, lijnzaad- of minerale olie. De olie vormt een beschermlaagje, zodat je nog langer plezier hebt van je snijplank.

Brand new

Is je snijplank niet meer te redden? Verwend jezelf dan met een brand new exemplaar. Tefal heeft voor ieder wat wils. Wat dacht je van vier flexibele snijplanken, een plastic snijplank met opvangrand voor sap, of als je jezelf echt wilt verwennen deze mooie houten plank.

Previous Article MET DEZE TRUC STRIJK JE SUPERSNEL ALLE KREUKELS UIT JE KLEDING
Next Article DE ULTIEME GUILTY PLEASURE VOOR IEDERE ZOETEKAUW
Print
2527 Rate this article:
4.8

Populair