WATER IS GEZOND
/ Categorieën: Koffiebreak

WATER IS GEZOND

Het ene water is het andere niet. Zeggen ze. We zien dat barista’s steeds vaker kiezen voor ‘speciaal’ water. Met speciaal geïnstalleerde waterfilters in de koffiebars moet de koffie net weer dat extra beetje smaakverbetering krijgen. En het liefst drinken we de hele dag door bronwater in plaats van dat glaasje kraanwater naast je koffie.

Dat bronwater gezonder zou zijn dan kraanwater is echter een fabel. Kraanwater is namelijk het best gecontroleerde levensmiddel van Nederland en er worden zelfs hogere eisen gesteld aan dit water dan aan de meeste soorten bron- en mineraalwater.

 

Prijs versus kwaliteit

Het grootste verschil zit eigenlijk gewoon in de prijs. Kraanwater is namelijk vierhonderd tot duizend keer goedkoper dan water uit de fles. Gewoon dus elke dag jouw waterfles bijvullen. Let er alleen wel op dat je je flesje goed schoonhoudt. Door het flesje te vullen met ander water, en door de omgeving, het contact met je mond kunnen er ongewenste bacteriën in je fles komen en zelfs schimmels ontstaan. Ziek wordt je er niet meteen van, maar toch kunnen deze micro-organismen schadelijk zijn. Was je flesje dus regelmatig en goed met afwasmiddel, of vervang het voor een nieuw exemplaar.

 

Travel in style

Nog beter: investeer in een Tefal Travel Mug. Deze hippe drinkbeker is gegarandeerd 100% lekvrij waardoor hij makkelijk mee te nemen is in je tas. Ook fijn: hij kan gewoon in de vaatwasser en houdt je water ook nog eens de hele dag koel!

Vorige artikel DIT IS WAAROM JE VAKER POMPOEN ZOU MOETEN ETEN
Volgende artikel WINTER PESTO
Beoordeel dit artikel:
5.0