VALENTIJN: EAT YOUR HEART OUT
/ Categorieën: Keukenpraat

VALENTIJN: EAT YOUR HEART OUT

Liefde gaat door de maag, vooral met Valentijnsdag. Wil jij je Valentijn culinair verrassen met speciale lekkernijen en sexy ingrediënten zoals vijgen, honing en oesters? Kies dan voor een van deze hartverwarmende ingrediënten. Ze zetten jou en jouw Valentijn vast en zeker in vuur en vlam.

OESTERS

Een bekende in deze categorie is natuurlijk de oester. Primitieve volken geloofden vroeger al dat oesters magische eigenschappen bezaten die te maken hadden met de liefde, of beter gezegd met de lust! De bekendste oestereter uit de geschiedenis is toch wel Casanova, deze Italiaanse super minnaar at wel drie dozijn oesters per dag. En ook de legendarische Don Juan meende dat oesters onontbeerlijk zijn voor een goed liefdesleven. Waarom? In oesters zit ontzettend veel zink. Dat schijnt te zorgen voor een hoger libido én uit onderzoek is gebleken dat het de spermaproductie verhoogt. En los daarvan: oesters eten is natuurlijk ook gewoon erg romantisch. Drink er een glas champagne bij en je avond kan niet meer stuk!

Klik hier voor het recept voor verleidelijke oesters.

HONING

Honing zit vol met borium, een mineraal dat ervoor zorgt dat je oestrogeen goed gebruikt wordt. Daarnaast hebben studies aangetoond dat het ook nog eens zorgt voor een verhoging van het testosteron in het bloed. Goed voor zowel mannen én vrouwen dus!

Klik hier voor het recept voor granola ontbijttaartje met fruit en honing

BASILICUM EN KNOFLOOK

Basilicum is sowieso een heerlijke smaakmaker. Maar daarnaast schijnt het dat dit kruid een positief effect heeft op je lijf. Basilicum heeft een fantastisch aroma dat stimulerend zou werken en je hart doet kloppen. En ook knoflook stimuleert de liefde: er zit namelijk een stofje in dat allicine heet en dat ervoor zorgt dat je bloed sneller gaat stromen.

Sinds de spaghettiscène uit Lady & de Vagebond is niks zo romantisch als samen een groot bord spaghetti delen. Met deze spaghetti all’arrabiata, waar knoflook en basilicum onmisbaar in zijn, geef je een dubbel romantisch tintje aan je Valentijnsdiner! Het is een echte klassieker waardoor je geliefde zeker weten in vuur en vlam zal staan.

Klik hier voor het recept spaghetti all'arrabiata

ASPERGES

Volgens de Engelse kruidenexpert Nicholas Culpepper, die leefde in de zeventiende eeuw, zouden asperges de lust opwekken bij zowel mannen als vrouwen. Asperges zitten bomvol kalium, vezels, vitamine B6, vitamine A, vitamine C, thiamine en foliumzuur. Over die laatste wordt gezegd dat het de histamineproductie een boost geeft, wat weer helpt bij het bereiken van een orgasme. Niet voor niets dat in de negentiende eeuw bruidegoms in Frankrijk drie gangen asperges geserveerd kregen om goed te kunnen presteren tijdens hun huwelijksnacht.

Klik hier voor het recept voor luxe risotto met asperges, oesters en champagne

Zit jouw favoriete ingrediënt er niet bij? Andere producten die de liefde opwekken zijn: avocado, amandelen, chocola, banaan, tomaten, granaatappel en vijgen. Kies dus een ingrediënt wat jij lekker vindt en ga snel kokkerellen voor een verleidelijke lekkernij.

 

 

 

 

Vorige artikel SNELLE KEUKENTIP: 4 TIPS OM VIEZE GEURTJES UIT JE VAATWASSER TE VERWIJDEREN
Volgende artikel 9 VITAMINEBOOSTERS
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling