TIPS VOOR EEN GESLAAGDE PICKNICK
Corina Robbertsen
/ Categories: Keukenpraat

TIPS VOOR EEN GESLAAGDE PICKNICK

Zodra het kwik de twintig graden aantikt, is het picknick-time. Lekker met zijn allen na een lange werkdag het park in, of in het weekend, samen met je vrienden en de kinderen je kleedje uitspreiden op het strand of in het bos. Genieten van het mooie weer, spelletjes spelen, bijpraten...En natuurlijk lekker eten. Een goede voorbereiding maakt het tot een groot succes. Er zijn een paar handige picknick essentials die je niet mag vergeten tijdens een picknick.

1. Een picknickkleed
Dit kunnen verschillende soorten kleden zijn, maar er bestaan speciale picknickkleden met een plastic ondergrond terwijl de bovenkant lekker zacht is. Zo blijven je billen lekker droog als de grond nog een beetje vochtig is.

2. Borden, glazen en bestek
Wegwerpvarianten zijn natuurlijk het handigst, maar om het milieu een beetje te sparen nemen we gewoon onze eigen borden, bekers en bestek mee.

3. Tupperware dozen
Om al je gemaakte hapjes en snacks makkelijk in mee te nemen en vers te houden breng je je eten mee in de handige salade- en lunchboxen uit de Tefal MasterSeal To Go serie.

4. Kurkentrekker
Voor de wijndrinkers onder ons. Of zorg ervoor dat je flessen met een draaidop meeneemt.

5. Koeltas met koelelementen
Niets zo fijn als een koud glaasje prosecco, wijn of limo. Daarom is een koeltas met koelelementen of een koelbox geen overbodige luxe. Heb je geen koelelementen in huis, dan biedt een bevroren flesje water vaak ook uitkomst. Of neem de limonade gewoon mee in de Tefal Travel Mug. Deze vrolijke drinkbeker is er in allerlei zomerse kleuren, lekt niet en houdt je drinken tot wel 8 uur lekker koud. Ideaal dus voor een picknick.

6. Afvalzak en servetten
Het is handig om een vuilniszak mee te nemen zodat je de plek waar je gepicknickt hebt ook weer schoon achter kunt laten. Verder zijn servetten of een pakje met vochtige doekjes ook altijd handig om bij je te hebben, voor je weet maar nooit.

7. Goed gevulde picknick mand
Last but not least: het geheim tot een succesvolle picknick is natuurlijk een goed gevulde picknickmand. Wat kan maak je van te voren klaar. Hou het makkelijk en kies voor een lekkere pasta- of couscous salade en maak een lekkere soep, die je warm houdt in een thermoskan of serveer hem gewoon koud. Dat is vaak ook lekker met dit zomerse weer. Smeer nog wat sandwiches voor de liefhebber en neem snoepgroenten en fruit mee.

Klik hier voor het recept van een lekkere zomerse gazpacho.
Klik hier voor het recept van couscoussalade met venkel.

Voor de borrel gooi je nog een lekkere zak tortilla-chips in de picknickmand. De guacamole maak je ter plekke met de Tefal 5 seconds chopper. Met deze hakmolen maal je in een letterlijke handomdraai alles fijn. Probeer deze pikante guacamole eens met chilipeper en mint. Erg verfrissend op een zomerse dag.

Klik hier voor het recept.

En natuurlijk neem je voldoende drankjes mee…Wijn, bier, limonade en niet te vergeten een frisje voor de Bob.  Heb je alle items op de checklist afgevinkt? Mooi, dan kan de picknick beginnen!

 

 

Previous Article 3 SIMPELE MANIEREN OM MINDER VLEES TE ETEN
Next Article 3 X ZELFMAAK MOCKTAILS
Print
1347 Rate this article:
No rating

Populair