Snijden wordt een koud kunstje met deze messen
/ Categories: Preptalk

Snijden wordt een koud kunstje met deze messen

We noemden het al eerder: een goede keukenuitrusting is de basis voor goed food preppen. Neem bijvoorbeeld je messen: het gebruik van het juiste en een scherp mes, scheelt een hoop frustratie in de keuken en bezorgt je heel veel prep-pleizer. Wij vertellen je graag welke messen je zeker moet hebben en waar je welk mes voor gebruikt.

Koksmes

De alleskunner in de keuken. Van het snijden van groenten tot het snijden van vlees: het koksmes is een cruciaal item in je keuken. Door het grote brede snijvlak ideaal om veel en snel mee te snijden. Gesneden groentes vanaf je plank zo de pan in schuiven? Draai je mes om en gebruik hier voor de rug van het mes, zo blijft het mes nog langer fijn scherp.

Broodmes

De naam zegt het eigenlijk al: dit mes met grove tanden is bedoeld om brood mee te snijden. Maar er is een uitzondering. Alleen maar botte messen in je la of geen groentemes? Dan kan een broodmes de oplossing bieden voor het snijden van bijvoorbeeld tomaten, zodat het vruchtvlees er niet in één keer uitspat.

Santokumes

Hou je van verse vis of een lekker stuk vlees? Dan wordt dit je nieuwe vriend, het Santokumes komt oorspronkelijk uit Japan en is ideaal voor het snijden van flinterdunne plakken rauw vlees of rauwe vis. Daarnaast is hij ook handig voor het snijden van ‘natte’ groentes zoals komkommer. Dit komt door de groeven aan de zijkant van het mes, die zorgen ervoor dat niets blijft plakken.

Keukenmes

Ook wel schilmes of aardappelmesje genoemd, is tevens een onmisbaar item in je keuken. Je gebruikt dit mesje voor het wat fijnere snijwerk of als je snel iets wilt schillen. Je kunt er van alles mee snijden, zolang je het mes maar goed scherp houdt. Ideaal om bijvoorbeeld dunne plakjes komkommer, wortel of avocado mee te snijden. Het liefst heb je er een aantal van deze messen, zodat je niet steeds tussendoor messen hoeft af te wassen als je van knoflook naar aardbeien naar uien gaat.

In de 6-delige Ice Force messenset heb je twee van deze messen in verschillende lengtes en alle bovengenoemde messen. Na de warme vervaardiging worden deze Tefalmessen blootgesteld aan een temperatuur van -120 °C voor extra duurzaamheid en roestbestendigheid, vandaar de naam Ice Force. Benieuwd geworden naar deze messenset? Bekijk hem hier.

TIP: In de maand augustus maak je via een winactie in de Libelle én via onze Facebook community ‘De Tefal keuken Battle’ kans om deze fijne messenset te winnen.

Previous Article 3x variaties op ijsblokjes
Next Article Gezonde & makkelijke lunch en tussendoortjes
Print
2409 Rate this article:
4.7

Populair