SNELLE KEUKENTIP: ZO POCHEER JE EEN EI IN DE MAGNETRON
/ Categorieën: Snelle keukentip

SNELLE KEUKENTIP: ZO POCHEER JE EEN EI IN DE MAGNETRON

Veel mensen vinden het pocheren van een ei lastig. Maar met deze keukentip gaat het zeker lukken…een ei pocheren doe je vanaf nu namelijk gewoon in de magnetron. Probeer het nog een keer, want een gepocheerd eitje bij je ontbijt of lunch is namelijk superlekker.

Een gepocheerd ei is een ei dat zonder de eierschaal is gekookt door middel van pocheren. Er wordt geen olie of vet gebruikt bij de bereiding, dus het is ook nog eens supergezond. Veel mensen vinden het pocheren van een ei lastig of spannend. Maar met deze truc gaat het zeker lukken…Misschien dat je even moet wennen aan het idee, maar een ei pocheren doe je vanaf nu gewoon in de magnetron. Probeer het maar, je zult zien dat het werkt.

Dit heb je nodig:

  • Een ei
  • 125 ml water
  • Een magnetron en
  • Een magnetron bestendige mok

Zo pocheer je het ei in de magnetron:

Vul het kopje met de 125 ml water en breek het ei voorzichtig in het kopje. Het is de bedoeling dat het ei onder water staat, dus mocht dat niet zo zijn, voeg dan wat water toe. Zet het kopje 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Het resultaat? Een prachtig gepocheerd ei. Serveer op een lekkere dikke plak zuurdesembrood of een geroosterd bammetje, met een blaadje sla, een beetje avocado met alfalfa, of bijvoorbeeld met gerookte zalm en breng op smaak met een beetje peper en zout en je hebt een verrukkelijk ontbijtje!

Vorige artikel Toffe traktatie ideeën: met deze traktaties kan jouw kind zeker aankomen op school
Volgende artikel 6 X SINT CADEAUS VOOR LEKKERBEKKEN
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.