SLIMME TIPS VOOR EEN ONBEZORGDE STRANDDAG
/ Categories: Huisraad

SLIMME TIPS VOOR EEN ONBEZORGDE STRANDDAG

In de zomer is het heerlijk om gezellig met vriendinnen of met je gezin naar het strand te gaan. Wat neem je mee en wat moet je zeker niet vergeten? Tefal helpt je een handje en geeft een handige checklist en wat leuke tips!

Noodzakelijk

 1. Musthave nummer 1 is natuurlijk een rieten strandtas waar je een strandlaken, leesvoer en alle versnaperingen makkelijk in mee kunt nemen.
 2. Met de felle zon en hoge temperaturen is een zomerse flaphoed geen overbodige luxe, net zoals zonnebrand met een hoge factor. Zorg dat jij en je kinderen van te voren al goed ingesmeerd zijn voordat je gaat en neem een toilettas met zonnebrand ook mee. Vergeet ook niet een lippenbalsem met factor.
 3. Verder natuurlijk je zwembroek of bikini, een groot strandlaken, een zonnebril en schoon ondergoed voor als je weer naar huis gaat.

Niet noodzakelijk, maar zeker ook niet overbodig

 1. Eten en vooral drinken is erg belangrijk op een warme dag aan het strand. Zorg dan ook dat je altijd water bij je hebt, aangezien veel zoete drankjes niet genoeg hydrateren. Vul daarom een Tefal Travel Mug met ijskoud water of een lekker frisse zelfgemaakte fruit limonade (linken naar). In deze beker blijft je drinken extra lang koel.
 2. Naast water is het lekker om wat fruit mee te nemen. Kinderen hebben met warm weer vaak geen trek in een boterham en dan is een sappige appel of stukjes (tropisch) fruit een prima alternatief.
 3. Ook lekker: Zelfgemaakte sandwiches, verpakt in aluminiumfolie en meenemen in de Tefal MasterSeal-to go bakjes. Dan blijft het lekker koel en fris en voorkom je dat er zand in komt.
 4. Contant geld, want je weet maar nooit in het buitenland of ze bij iedere strandtent jouw pinpas accepteren.

Zeker niet noodzakelijk, maar maakt je dag net even wat leuker

 1. Voor de nodige verkoeling neem je een frisse gezichtsspray mee. Vergeet ook niet je waterproof mascara: zo kun jij ten alle tijden een duik nemen en toch nog goed voor de dag komen. Draag ook parfum die geschikt is voor in de zon om vlekken in je nek en hals te voorkomen.
 2. Lekker leesvoer: neem een stapeltje leuke tijdschriften mee die lekker weglezen of kies voor een goed boek.
 3. Speelgoed voor op het strand. De golven, het zand en de schelpen zijn natuurlijk al heel leuk voor kinderen, maar een zandkasteel bouwen of een balletje overgooien is nog veel leuker. Neem daarom schepjes, vormpjes en een emmer mee, een vlieger of een beachbal-setje, zodat de kids eindeloos kunnen spelen. Ook duikbril, snorkel en flippers doen het vaak goed.
 4. Tot slot: maak een Beach-playlist om heerlijk bij weg te dromen en zet deze op je telefoon, Mp3-speler of iPod.

HANDIGE TIPS VOOR OP HET STRAND

 1. Draag witte kleding en zoveel mogelijk linnen of zijde. Natuurlijke materialen en luchten goed en ook geldt: hoe witter, hoe koeler.
 2. Neem een toilettas of etui mee waarin je de kleine spulletjes zoals lippenstift, elastiekjes, kam of zonnebril bewaart. Ook handig om pleisters en pijnstillers in mee te nemen. Zo blijven deze spullen lekker zandvrij en voorkom eindeloos graven op de bodem van je tas.
 3. Neem je een telefoon, iPod, radio of andere elektronica mee naar het strand? Stop deze dan in een boterhamzakje of plastic tas. Zo bescherm je deze spullen tegen water en zand. Aan het einde van de dag kun je er ook weer je natte zwemspullen weer mee in mee naar huis nemen of de schelpen en stenen die de kinderen gedurende de dag verzameld hebben.
 4. Ook handig: zorg voor polsbandjes voor je kinderen waar je hun naam en jouw telefoonnummer en een eventueel adres op kunt zetten.

 

Previous Article 6 FEITEN EN FABELS OVER ZOUT
Next Article ZELF IJS MAKEN: DE ZOMER OP EEN STOKJE
Print
2790 Rate this article:
4.5

Populair