SLIM KOKEN? PLAN JE WEEK
/ Categorieën: Keukenpraat

SLIM KOKEN? PLAN JE WEEK

Wil je slim koken, minder voedsel verspillen én ook nog eens minder eten en drinken weggooien dat nog goed is? Deze handige tools helpen je slimmer in te kopen, koken en bewaren.

Met slim koken win je niet alleen tijd in de keuken, je verspilt ook minder voedsel. Én het is ook nog eens voordelig. Met de juiste boodschappen, een stapel vershouddozen en wat lekkere recepten ben je er klaar voor. Met andere woorden: plan je week, maak een boodschappenlijst, gebruik een Eetmaatje en ga slim om met restjes en kliekjes! Deze handige tools helpen je erbij.

 

Plan je week

Plannen, een keer in de week inkopen doen en koken. Dat is de truc. Door van tevoren te bedenken wat je de komende week wilt gaan eten en een goede boodschappenlijst te maken, win je tijd, koop je geen overbodige producten en bespaar je ook nog eens geld. Het vergt even wat voorbereiding, maar door op zoek te gaan naar recepten waarvoor je hetzelfde ingrediënt meerdere keren in die week kunt gebruiken, hoef je die halve bloemkeel niet weg te gooien.

 

Maak een boodschappenlijst

Doe één keer per week boodschappen voor de hele week. Doordat je vooraf goed nadenkt over wat je gaat eten die week, kun je ook een goede boodschappenlijst maken. Zo’n gerichte boodschappenlijst en in één keer boodschappen doen zorgt ervoor dat je niet te veel koopt. Alles gaat op, er wordt niets verspild. Ook kom je minder vaak in de verleiding om impulsaankopen te doen. En dat is weer gunstig voor de portemonnee.

 

Gebruik een eetmaatje

Het Eetmaatje is een maatbeker voor rijst, pasta en couscous, waarmee je porties gemakkelijker kunt afmeten. Zo kan ook jij een bijdrage leveren aan het tegengaan van voedselverspilling. Het zorgt er daarnaast voor dat je gemakkelijker de aanbevolen hoeveelheid per persoon eet. Goed voor het milieu, je gezondheid én je portemonnee.

 

Koken met restjes en kliekjes

Wat kun je nog met iets wat je over hebt na het koken, zoals een halve bloemkool of een kwart bakje zure room? En wat doe je met het restje wat overblijft in de pan na een maaltijd? Door slim om te gaan met restjes en kliekjes, hoef je minder weg te gooien. Deze tips helpen je een handje.

Vorige artikel ZÓ GA JE OM MET RESTJES EN KLIEKJES
Volgende artikel De absolute musthaves voor in je keuken!
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.