RECEPTEN OM JOUW PAASBRUNCH OP TE FLEUREN
/ Categorieën: Recepten

RECEPTEN OM JOUW PAASBRUNCH OP TE FLEUREN

Haal de lente in huis met een feestelijke paasbrunch met je gezin of partner. Door de Corona maatregelen kunnen we dit jaar juist extra uitpakken met het gezin of partner. Hierom verzamelden we 5 vrolijke, lekkere én makkelijke paasrecepten die ook kids-proof zijn. 

1. Wolken eitje ☁️

Ingrediënten:

Bereiding:

Scheid de dooiers van het eiwit. Bewaar de dooiers in afzonderlijke kopjes zonder ze kapot te maken. Snijd de ham in kleine stukjes en het bosuitje in reepjes.

Giet het eiwit in een (beslag)kom en klop of mix het eiwit stijf. Wanneer het eiwit opgeklopt is, roer dan voorzichtig de stukjes ham, de kaas, bosui erdoor met een spatel. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 150 ° C. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier. Maak vier kleine wolkvormige hopen en vorm een put in het midden. Bak 7 minuten.

Haal de bakplaat uit de oven, doe in elk wolkje een eidooier en bak opnieuw 3 minuten.

Voor dit recept is de Tefal Powermix handmixer gebruikt 

 

2. Tropische Paas smoothie 🍍🥭

Voor een extra vitamineboost! 

Ingrediënten:

  • 80 gram rode kool
  • 1 granny smith appel
  • 1 mango
  • 100 gram ananas
  • 20 ml melk
  • 1  eetlepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 15 ml sinaasappelsap
  • Blender 

Bereiding:

Was en rasp de kool. Schil de appel en snijd hem in stukjes. Snijd tot slot ook de mango in stukjes. Doe in de blenderkom de rode kool met de appel en honing. Giet de melk erbij en mengen maar! Giet dit in vier glazen en spoel de blenderkom om.

Doe de mango en ananas in de blenderkom. Voeg het citroensap en het sinaasappelsap toe en blendeer ook dit door elkaar.

Giet heel voorzichtig de gele smoothie over de rode smoothie – en je hebt een gezonde tropische Paas-smoothie voor extra vitaminen!

Voor dit recept is de Tefal Perfectmix+ gebruikt. Benieuw naar alle Tefal blenders? Lees hier welke blender het beste bij jouw behoefte past. 

 

3. Sprinkle vanille cupcakes 🧁

Ingrediënten:

  • 120 gram bloem
  • 140 gram kristalsuiker
  • 40 gram ongezouten boter
  • 100 ml halfvolle melk
  • Zakje vanille suiker
  • 2 eieren
  • Snuf zout
  • 8 gram bakpoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 50 ml citroensap
  • Decoratie sprinkles
  • Muffinvorm 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de bloem, kristalsuiker, bakpoeder en het zout in een kom en meng met elkaar. Voeg de vanille en de boter toe en mix. Het wordt een wat korrelig geheel.

Voeg het ei en langzaam de melk toe en mix goed tot er een glad beslag ontstaat. Vul cupcake vormpjes met het beslag en bak de cupcakes nu in 20 minuten gaar.

Als de cupcakes zijn afgekoeld, meng je de poedersuiker met het citroensap in een pannetje. Laat warm worden (niet koken) en vermeng goed met elkaar. Laat even afkoelen, smeer het op de cupcakes en besprenkel ze met allerlei sprinkles en andere versieringen!

 

4. Gevulde ei-kuikens  🐣

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • Theelepel mayonaise
  • Theelepel mosterd
  • Paprikapoeder
  • Kerriepoeder
  • Wortelschijfje
  • 8 kappertjes
  • Jonge salade schiet voor het serveren

Bereiding:

Kook de eieren in een pan met kokend water in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze.

Snijd de onderkant van de eieren vlak door er een plakje af te snijden, zodat ze rechtop kunnen staan. Snij dan ‘het hoedje’ aan de andere kant en lepel de dooiers heel voorzichtig uit de eieren.

Prak de eierdooiers in een kom en meng dit met de mayonaise en mosterd. Voeg naar smaak paprikapoeder, kerrie zou en peper toe. Schep het mengsel een spuitzak of decoratiespuitje. 

Zet de hoedjes terug op de gevulde eieren. Snijd uit het schijfje wortel vier snaveltjes en gebruik de kappertjes als oogjes.


5. Paas tosti 🐰🥪

Ingrediënten:

  • Focacciabrood
  • Half bolletje mozzarella
  • Tomaat
  • Eetlepel groene pesto
  • Optioneel: serranoham 
  • Contactgrill 

Bereiding:

Ben jij dol op een broodje Caprese? Dan word jij zeker weten blij van deze variant. Neem in plaats van gewoon brood een focaccia. Dit Italiaanse olijfoliebrood geeft een extra touch aan deze toch al heerlijke tosti-variant. Besmeer de focaccia met pesto, leg hierop de plakjes tomaat en de mozzarella. Voor de vleesliefhebber voeg je eventueel nog wat serranoham toe, even tussen de grill, en smullen maar.

Voor dit recept is de Tefal OptiGrill gebruikt. 

 

 

Vorige artikel Liefde gaat door de maag: 5x ontbijt voor Valentijnsdag
Volgende artikel De winnaar van de Tefal Keuken Battle opdracht juni
Beoordeel dit artikel:
5.0

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.