Prep & Go! Veilig ontdooien doe je zo
/ Categorieën: Keukenpraat

Prep & Go! Veilig ontdooien doe je zo

Snel ontdooien kan, heus! Maar het is veiliger, lekkerder en energiezuiniger om de koelkast z’n werk te laten doen. We zetten de opties op een rij.

IN DE KOELKAST

Haal je ingevroren eten 24 uur van tevoren uit de vriezer en laat rustig ontdooien in de koelkast. Deze manier van ontdooien beperkt de groei van bacteriën, bespaart energiekosten en behoudt vitamines en smaak maximaal.


IN DE MAGNETRON

Shit happens, je bent vergeten je maaltijd op tijd uit de vriezer te halen. De magnetron is je vriend. Kleine stukken vlees of vis, of kliekjes, zijn prima te ontdooien in een magnetron met ontdooistand. Hoe groter de hoeveelheid, hoe lager het aantal watt je gebruikt. Ga je voor te veel watt dan verliest je eten veel vocht, vitamines en mineralen. Ook heb je kans dat de buitenkant al gaart en de binnenkant nog bevroren is.

 

KEER OM EN HUSSEL

Keer je vlees of vis steeds na een minuut of schep het kliekje om. Er is geen exacte tijd te geven voor hoe lang iets moet ontdooien. Dat verschilt sterk van product tot product. Dus: voel, neem de tijd en kijk wanneer het is ontdooid.
 

DIRECT IN DE PAN

Gelukkig kun je bevroren groente, sauzen en soepen ook vaak direct in een pan met deksel op laag vuur ontdooien. Leg in geen geval je kostje op het aanrecht om te ontdooien – het bederfproces zet bij kamertemperatuur razendsnel in.

Vorige artikel 5 leuke ‘beauty wist-je-datjes’ over koffie
Volgende artikel Deze 4 geheimen zijn de sleutel tot succesvol food preppen
Beoordeel dit artikel:
4.0