MET DEZE HANDIGE KEUKENHELD KOOK JIJ MET GEMAK EEN FEESTDINER
/ Categorieën: Grillinspiratie

MET DEZE HANDIGE KEUKENHELD KOOK JIJ MET GEMAK EEN FEESTDINER

Het is bijna kerst. Tijd dus om je huis helemaal in kerstsfeer te brengen. Organiseer jij dit jaar het kerstdiner? Maak het jezelf dan gemakkelijk en kies een menu wat bij jou past, wat feestelijk is en vooral ook eenvoudig te bereiden. Probeer de multifunctionele OptiGrill Elite van Tefal eens, dan is het kerstdiner namelijk zo geregeld.

Organiseer jij dit jaar het kerstdiner? Dan is grillen een goed idee. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat het zo makkelijk en zo lekker is. Gegrilde ingrediënten smaken vaak extra lekker en je gebruikt bij de bereiding weinig tot geen vet! Probeer de multifunctionele OptiGrill Elite van Tefal eens, want met deze handige keukenhulp kook jij met gemak een feestdiner.

WAT IS GRILLEN?
Grillen is het garen van producten op, onder of boven de hittebron. De hoge temperatuur zorgt ervoor dat het product snel dichtschroeit, waardoor er weinig vocht verloren gaat. Gegrild eten krijgt hierdoor een volle, soms rokerige smaak of juist gekarameliseerde smaak. Alles wordt lekker knapperig aan de buitenkant maar blijft heerlijk mals aan de binnenkant. Voordelen van grillen: het is eenvoudig, smaakt extra lekker en je gebruikt weinig tot geen vet! Door het weinige vet dat je toevoegt is grillen bovendien ook nog eens gezond.

BEHOUD VAN VITAMINES EN MINERALEN
Net als bij roosteren kun je van alles grillen: vlees, vis, groente, fruit en zelfs aardappels. Vitamines en mineralen blijven beter behouden als je vlees klein snijdt, dan is het sneller gaar en verliest zo minder voedingsstoffen. Groente en aardappelen behouden hun vitamines beter als je er dikke plakken van maakt, dan verliezen ze minder van hun vocht waarin de vitamines en mineralen zitten.

GRILLEN MET EEN CONTACTGRILL
Je kunt grillen met een grillpan of -plaat, de barbecue, een steengril of je kunt de grillstand van de oven gebruiken. Maar misschien is de Tefal Optigrill Elite tijdens de drukke dagen rondom kerst wel een veel beter idee. Dat is namelijk een zeer handig keukenhulpje. Waarom?

  1. Snel

Allereerst heb je maar de helft van de bereidingstijd nodig, omdat de hitte van beide kanten komt. Met een contactgrill gril je namelijk tussen twee geribbelde platen.

  1. Altijd goed

En wist je dat de Tefal OptiGrill Elite een zelfdenkend apparaat is? Juist ja. Met een speciale sensor meet hij hoe dik het vlees is en hoeveel stukken vlees jij op de grillplaat legt. Het enige wat jij nog hoeft te doen is aangeven of hetgeen je wilt grillen vlees of vis is en of je het rare, medium, of well done wilt hebben. De rest gaat vanzelf. Dat betekent dus dat jouw stukje vlees of vis voor de kerstdis zeker niet mislukt. Uiteraard kunnen groente, kaas, tosti’s en fruit ook uitstekend gegrild worden met de Tefal OptiGrill+.

  1. Gezond

Ook fijn: je hebt geen olie of vet nodig voor het grillen, dus dat makkelijk te bereiden stukje vlees of vis is ook nog eens supergezond.

  1. Alleskunner

Maar de Tefal OptiGrill+ kan meer. Dit apparaat is niet alleen geschikt voor grillen, het is eigenlijk gewoon een mini oven: zo kun je er ook lasagne, pizza, taart of lekkere croissantjes in bakken. Daarna heb je ook geen gedoe met schoonmaken, want alle onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser. Als dat geen slimme keukenhulp is?

Benieuwd naar wat de OptiGrill Elite van Tefal allemaal kan? Klik dan hier voor meer informatie en inspiratie.

Prijs: € 229,95

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige artikel 5 TIPS VOOR HET STRIJKEN VAN JOUW KWETSBARE PARTYDRESS
Volgende artikel GRILLEN WAS NOG NOOIT ZÓ MAKKELIJK MET DE TEFAL OPTIGRILL ELITE
Beoordeel dit artikel:
5.0

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.