LEUKE KINDERKOOKBOEKEN
/ Categorieën: Keukenpraat

LEUKE KINDERKOOKBOEKEN

Er zijn tal van kinderkookboeken te koop die ons vertellen hoe we nou beter, anders, gezonder en lekkerder voor onze kinderen kunnen koken. Maar wat zijn nou de leukste kinderkookboeken om samen met kinderen te gaan kokkerellen? Boeken die je kids inspireren om zelf aan de slag te gaan? Boeken waardoor ze spelenderwijs meer leren over voeding en koken en waardoor ze heuse sterrenkoks worden? Tefal geeft de leukste boekentips waardoor kinderen spelenderwijs leren koken zodat ze later zelf makkelijker een gezonde maaltijd op tafel zetten.

De zilveren lepel voor kinderen

Ben jij dol op Italiaans eten en wil je dat je kinderen dat ook leren? Haal dan snel De Zilveren Lepel voor Kinderen in huis. De recepten uit dit kookboek komen uit het Italiaanse kookboek De Zilveren Lepel en zijn aangepast zodat kinderen het geel gemakkelijk zelf kunnen maken. Van zelf pizza’s bakken, verse pasta maken tot aan zomerse salades en Italiaanse zoetigheden. Alles staat erin. Voor in het boek lees je ook van alles over hoe je schoon en veilig kunt koken, welke keukengerei je nodig hebt en hoe je dat gebruikt. Een echte aanrader voor kinderen van 9 jaar en ouder!

Bestellen: klik dan hier

 

De kleine keukenhulp: recepten voor jong en oud

In het kookboek De kleine keukenhulp, koken met kinderen staan heerlijke recepten die ideaal zijn om samen met kinderen te maken. Vol met voor-, hoofd- en nagerechten om van te smullen. Ook lees je hoe je kinderen kunt laten meehelpen en alles over snijtechnieken. Een aanrader.

Bestellen: klik dan hier

 

Kokkies

Kokkies is een kinderkookboek wat echt gemaakt is voor kinderen die helemaal gek zijn van eten en later maar wat graag chefkok willen worden. Het boek gaat dan ook net iets verder dan een kookboek voor beginners. Hier leer je bijvoorbeeld hoe je slagroom mooi stijf slaat, hoe je een krokant korstje maakt en welke kaas het lekkerste smelt. Binnen no time maken de kids de lekkerste gerechten.

Bestellen: klik dan hier

 

Wereldeters

Kinderen zijn niet per definitie de beste eters die er zijn. Auteur Marjolein de Vlaam had een zogenaamde eet-uitdaging met haar eigen kinderen, want die aten zo lastig. Daar bedacht zij een hele creatieve oplossing voor en maakte er een boek van: Wereldeters. Wereldeters staat voor gezellig tafelen en gevarieerd en verantwoord eten met het hele gezin. Want vooral voor kinderen is het belangrijk dat ze al op jonge leeftijd kennismaken met nieuwe smaken. Het zet kinderen aan tot gevarieerd eten, door eten in een werelds perspectief te plaatsen. Door te vertellen over landen, culturen en eetgewoonten.

Haar geheim is kinderlijk eenvoudig: ze begon met koken van gerechten voor haar kinderen uit verschillende landen en aan tafel vertelde ze leuke verhalen en weetjes over het land waar het eten vandaan komt en liet er leuke foto’s bij zien. Zo werd het avondeten een heuse wereldreis. Dit boek bevat 30 gezonde en gevarieerde gerechten, drie per land. De gerechten zijn aangepast aan de smaak van kinderen. Eenvoudig en snel te bereiden en met ingrediënten die gemakkelijk verkrijgbaar zijn. WERELDETERS is een vrolijk boek voor kinderen in de leeftijd van 4 12 jaar en hun ouders. Boordevol weetjes, fotos en illustraties Bij het boek zit een receptenschrift, twee paspoortjes en een stickervel met landenstickers.

Bestellen: klik dan hier

 

Kids aan het bakken

Stiekem is er niets leuker dan samen met je kinderen taarten en cakejes bakken. Met het kookboek Kids aan het bakken moet dat helemaal goed komen. Dit bakboek is leuk voor de allerkleinste maar ook voor oudere kinderen. Het boek leert de kids cakejes, taartjes, koeken en zelfs brood bakken. In het begin van het boek is er ruimte vrijgemaakt om de kinderen op spelenderwijs iets over hygiëne, veiligheid en de diverse kooktermen bij te brengen. Daarna kan het keukenfeest beginnen.

Bestellen: klik dan hier

 

Keet Smakelijk

Het kinderkookboek Keet Smakelijk barst uit elkaar van de vrolijke recepten. Met een pond gezond verstand, zoals de auteurs dat noemen. Dat betekent dat het allemaal lekkere en gezonde recepten zijn die zo verpakt zijn dat kinderen het niet meer zien als een bord met eten, maar een bord wat leeft. Want als jij die avond drakenstaarten, slinger spaghetti of rode planeetsoep eet en daar de verhaaltjes uit het boek bij vertelt dan wordt het toch een stuk interessanter dan wanneer je een kom met tomatensoep voorschotelt. De recepten zijn allemaal toegankelijk en kun je ook samen met oudere kinderen maken.

Bestellen: klik dan hier

 

Mijn eerste kookboek

Dit kookboek staat vol met meer dan 50 eenvoudige recepten voor kinderen. Van overheelrijke chocoladetaart en wentelteefjes tot aan een kaassoufle, gevulde tomaten en hamburgers. Een kookboek met grappige, fleurige beelden en meestal een lekkere beknopte begeleidende tekst, verstandige adviezen, handige tips en een kookwoordenlijst.

Bestellen: klik dan hier

 

Wie wordt de nieuwe meesterchef?

Geronimo Stilton heeft een nieuw muizenissig avontuur in Wie wordt de nieuwe meesterchef? En dat heeft alles met koken te maken. Ga op kookavontuur in dit ontzettend leuk geïllustreerde leesboek. Vol met tips, weetjes en muizenissige recepten waar kinderen zelf mee aan de slag kunnen. Wie wil er nou geen spaghetti met muizenkeutels?

Bestellen: klik dan hier

 

Lekker opscheppen

Met de gerechten in dit kookboek maken kinderen een verpletterende indruk op je ouders, vriendjes, opa en oma... Bovendien staan er allerlei leuke eetweetjes in het boek om iedereen aan tafel te verbluffen. Thaise loempiaatjes, gemarineerde kipkluifjes, zalmpakketjes uit de oven of brownietaart, alle recepten zijn makkelijk om zelf te maken en zo lekker dat je kinderen gegarandeerd nog een keer willen koken!

Bestellen: klik dan hier

 

Op Kookavontuur! Met Jonnie en Thérèse Boer

Op Kookavontuur! Met Jonnie en Thérèse Boer is eigenlijk niet echt een kookboek, maar een leesboek. Of beter gezegd, een kooksprookjesboek. Het boek bestaat uit een prachtig geschreven verhaal wat de kinderen op leuke wijze meer leren over kooktechnieken, producten, tafeldekken en etiquette. En natuurlijk staan er ook recepten in zodat de kinderen na het lezen net zo lekker als Jonnie kunnen leren koken.

Bestellen: klik dan hier

 

Vorige artikel RECEPT VOOR LUXE RISOTTO MET ASPERGES, OESTERS EN CHAMPAGNE
Volgende artikel GROENTEN UIT BLIK, POT OF DIEPVRIES ZIJN NET ZO GEZOND ALS HUN VERSE BROERTJES
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.