LANDGOED DE OLMENHORST
/ Categorieën: Smaakmakers

LANDGOED DE OLMENHORST

Op zaterdag 16 september 2017 is het Landelijke Appelplukdag. Op deze dag stellen tientallen fruitteeltbedrijven in Nederland hun boomgaard open voor het publiek om appels te plukken.

Na het plukken is er tijd voor een lekker kopje koffie of thee. Vaak zijn er ook appeltaart, appelsap en andere lekkernijen verkrijgbaar. Een echte aanrader om naartoe te gaan is Landgoed de Olmenhorst. Midden in de Haarlemmermeer, tussen Den Haag en Amsterdam, vind je in een oase van rust Landgoed de Olmenhorst. 18 hectare aan biologische appel- en perenboomgaarden, monumentale panden en ateliers.

 

Eerste Zelfplukdag zaterdag 16 september

In het voorjaar, als de fruitbomen hun bloesem dragen, organiseren ze de Appelparade. In het najaar, als de bomen hun fruit dragen, zijn er de Zelfplukdagen. De eerste Zelfplukdag is aanstaande zaterdag 16 september. Er is dan van alles te doen. Maak een wandeling tussen de boomgaarden en breng een bezoekje aan de Landgoedwinkel. De verschillende ateliers op het Landgoed organiseren allerlei leuke workshops en activiteiten.

 

Mee naar school

Erg leuk om met je kinderen naartoe te gaan. Gewoon lekker buiten spelen, vies worden en iets leren over de natuur. Zij kunnen appels plukken, en jij kunt genieten van je dagelijkse kopje koffie en een lekker stuk appeltaart natuurlijk. En wat is er nou leuker dan je eigen geplukte appel mee naar school te nemen? In een Tefal MasterSeal lunchbox natuurlijk!

 

 

Landgoed de Olmenhorst

Lisserweg 481

2165 AS LISSERBROEK

Tel. 0252-413165

www.deolmenhorst.nl

 

Plukdagen en tijden:

Van zaterdag 16 september t/m zondag 29 oktober 2017 kan er geplukt worden. Kijk voor meer info op www.deolmenhorst.nl

Vorige artikel Zó win je het gevecht tegen fruitvliegjes
Volgende artikel 5 GEZONDE ETENSWAREN DIE JE DIT SEIZOEN EIGENLIJK ALTIJD IN HUIS ZOU MOETEN HEBBEN…
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.