Kurkuma Latte, de warmhouder tijdens de herfst
/ Categorieën: Koffiebreak

Kurkuma Latte, de warmhouder tijdens de herfst

Er is een nieuwe hip drankje: Kurkuma Latte. Maar waarom is dit drankje ineens zo populair? Het is lekker zoet, je wordt er warm van en het is ook nog eens supergezond. Genoeg redenen om een keer te proberen dus.

Kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel genoemd, staat niet alleen bekend om zijn geneeskrachtige werking, de specerij zou ook ontstekingsremmend werken en wordt, samen met gember, ook wel als anti-griepmiddel gebruikt. Ideaal voor deze tijd van het jaar, waarin veel mensen lopen te kwakkelen met hun gezondheid.

 

Warmhoudertje

De specerij staat ook bekend om zijn verwarmende krachten. Niet voor niets dus dat de ‘kurkuma latte’ steeds populairder wordt nu het buiten steeds kouder wordt. Dit warme drankje, ook wel golden milk genoemd, wordt gemaakt met melk, geelwortel en suiker, met eventueel een snufje kaneel en een plakje verse gember. Heerlijk na een lekkere herfstwandeling! It’s SO good!

 

Kurkuma Latte meenemen voor onderweg?

Dat kan heel makkelijk in de Tefal Travel Mug. Deze warmhoud-beker houdt jouw Kurkuma Latte wel 4 uur warm, is helemaal lekvrij en drinkt ook nog eens heel makkelijk onderweg.

Kijk hier voor het recept!

Vorige artikel 4 manieren om je te zoute maaltijd te redden
Volgende artikel De beste opwarmtips
Beoordeel dit artikel:
4.7