HOMEMADE FRUITIJSJES VOOR TROPISCHE TEMPERATUREN
/ Categories: Keukenpraat

HOMEMADE FRUITIJSJES VOOR TROPISCHE TEMPERATUREN

Gezond
Het grote voordeel van homemade fruitijsjes is dat ze geen concentraten of geur-, kleur- en smaakstoffen bevatten. Je maakt ze van puur fruit, water (of sap) en eventueel wat yoghurt en honing of een klein beetje suiker. Verder niets. Wanneer je kiest voor seizoensfruit dan is dat al erg zoet van zichzelf en heb je daarom weinig extra suiker nodig.

Kleurrijke varianten
Door het gebruik van verschillend fruit creëer jij in een handomdraai de meest kleurrijke ijsjes die je het liefst meteen wilt opeten. Met de smaken kun je eindeloos variëren en je kunt ook heel goed meerdere fruitsoorten met elkaar mengen. Kies bijvoorbeeld voor de smaken bosbes, aardbei, kiwi en sinaasappel. Probeer de volgende keer bijvoorbeeld frambozen en citroen, of kiwi, banaan, frambozen en een beetje honing en je hebt een totaal ander ijsje. Of wat dacht je van heerlijke yoghurt-fruitijsjes voor de juiste dosis verkoeling? Stuk voor stuk super lekker en ook nog eens gezond.

Zelf aan de slag
Met een lekker recept, de benodigde ingrediënten én de juiste keuken-apparatuur kan iedereen in een handomdraai overheerlijke homemade fruitijsjes maken. Dus: Haal het lekkerste fruit bij de dichtstbijzijnde (super) markt, of bij de bio boer, maak daar in een grote blender een smoothie van of pureer het fruit met de staafmixer en stop dat in de ijsvormpjes in een vriezer. Je zult zien: met gemak maak jij de lekkerste fruitijsjes. Ter inspiratie nog even 2 recepten en een tip voor een goede staafmixer.

Peren fruitijsjes - (8 stuks)

Dit heb je nodig:

 • 400 gram peer
 • Sap van 1 limoen
 • 2 tl honing
 • IJs vormpjes
 • Houten stokjes
 • Een Tefal staafmixer

Zo maak je het:
Schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met de staafmixer tot een glad geheel. Meng met het sap van 1 limoen en twee theelepels honing. Giet het peermengsel in de ijsvormpjes, steek de stokjes in de vormpjes en zet de ijsjes minstens 6 uur in de diepvries.

Tip: voeg voor volwassenen naar wens een scheutje limoncello of sinaasappellikeur toe.

Kiwi-aardbeien ijsjes – (8 stuks)

 • Dit heb je nodig:
 • 6 groene kiwi’s
 • Een bakje aardbeien
 • 4 tl honing
 • 150 ml water
 • IJs vormpjes
 • Een Tefal staafmixer

Zo maak je het:
Schil de kiwi en pureer met de staafmixer. Meng hier de aardbeien, de honing en het water doorheen. De gepureerde kiwi is een vrij dikke massa van zichzelf, daarom voeg je een beetje water toe. De honing verzacht de zurigheid van de kiwi. Giet het fruitmengsel vervolgens in de vormpjes en laat een aantal uur in de vriezer opstijven.

Gemak dient de mens
Met de Tefal Quickchef HB6568 staafmixer wordt koken, bakken én ijsjes maken een kleine moeite. In een paar seconden maak je de heerlijkste recepten. Ook fijn: hij is makkelijk te gebruiken, simpel schoon te maken en op te bergen. De anti-spatkap en anti-slip handgreep bieden gebruiksgemak en de vaatwasmachinebestendige onderdelen zijn makkelijk te reinigen. Met de drie bijgeleverde accessoires (de 800 ml mengbeker, de 500 ml hakmolen en de garde) kun je nog meer uit de Quickchef staafmixer halen. Wat houdt je nog tegen? Trakteer jezelf op zo’n nieuwe keukengadget en duik de keuken in.

 

Previous Article DEZE MESSEN HOUDEN JE SCHERP
Next Article DIT ETEN EN DRINKEN WERKT VERKOELEND BIJ WARM WEER
Print
4714 Rate this article:
4.0

Populair