HIERVOOR GEBRUIK JE EEN MIXER, BLENDER, KEUKENMACHINE EN EEN FOOD PROCESSOR
Corina Robbertsen
/ Categories: Keukenpraat

HIERVOOR GEBRUIK JE EEN MIXER, BLENDER, KEUKENMACHINE EN EEN FOOD PROCESSOR

HANDMIXER
Een handmixer doet eigenlijk hetzelfde als een keukenmachine en gebruik je om onder andere beslag mee te maken, slagroom te kloppen en deeg te kneden. Vaak worden ze ook met een garde en deeghaken geleverd, het enige verschil is dat je er een losse kom bij nodig hebt. En in tegenstelling tot de staande mixer, moet je de handmixer vasthouden waardoor je niet even wat anders tussendoor kunt doen. Een beetje minder comfort dus dan met een staande mixer. Maar het grote voordeel is dat het niet zo’n groot apparaat is. Een handmixer berg je gemakkelijk op in een lade of keukenkastje. En de prijs daarentegen is ook een stukje zachter: een handmixer koop je al voor een paar tientjes en voor een goede keukenmachine betaal je minimaal € 150,-.

Kortom: een handmixer is een onmisbare keukenaccessoire. Mist dit apparaat nog in jouw keukenassortiment? Kijk dan hier.

STAAFMIXER
Eigenlijk mag een staafmixer in geen enkele keuken ontbreken. Een staafmixer lijkt op een handmixer, maar heeft een langwerpige staaf waar, in tegenstelling tot een handmixer, mesjes in zitten waarmee je etenswaren kunt fijnmalen en pureren. En met de juiste accessoires kun je er ook mee kloppen, mengen, malen en hakken. Zo kun je er heel gemakkelijk soepen en sauzen mee maken. Maar de staafmixer kun je ook heel goed gebruiken voor het bereiden van babyhapjes, het maken van lekkere tapenades, smoothies en spreads. De staafmixer neemt ook nog eens heel weinig ruimte in beslag in de keuken en is daarmee de ideale keukenhulp voor in een kleine keuken.

Tefal heeft meerdere staafmixers in haar assortiment, maar de Infiny Force Ultimate is met zijn 1000 Watt de krachtigste staafmixer die er is. Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier.

BLENDER
Een blender is handig voor het snel mixen van bijvoorbeeld van soepen, smoothies, sauzen en cocktails. Er zijn enorm veel soorten blenders verkrijgbaar, en wat je er precies in kunt doen hangt af van hoe krachtig de motor en de hakmessen van een blender zijn. Blenders zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan keukenmachines en worden veelal gebruikt voor het mixen van zachte en vloeibare ingrediënten.

Er zijn tegenwoordig wel steeds krachtigere blenders te koop, waarmee je heel gemakkelijk grote stukken bevroren fruit kunt blenden of ijsblokjes kunt crushen voor je cocktail. Zo introduceerde Tefal onlangs de Ultrablend-serie: met het hoge vermogen van deze powerblenders in combinatie met het snel roterende mes, zorgt deze serie voor resultaten die je met een standaard blender niet kunt bereiken. Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.

KEUKENMACHINE VS. FOOD PROCESSOR
En dan tot slot, de keukenmachine en de food processor genoemd. Vaak worden keukenmachines en food processors door elkaar gehaald. Niet zo vreemd, want deze machines kunnen vaak dezelfde werkzaamheden voor je verrichten. Toch zijn beide apparaten in eerste instantie bedoeld voor verschillende type taken.

Keukenmachines
Keukenmachines zijn er voor bedoeld om te kloppen, kneden en mengen. Door de grote, open kom en de garde en klopper is het makkelijk om eiwit en slagroom te kloppen. Ook als je zwaar brooddeeg lang wilt kneden, is een keukenmachine ideaal. In een handomdraai maak er je eigen cake- en taartbeslag mee en kneed je deeg voor koekjes, pizza en pasta. Bij een keukenmachine wordt eigenlijk altijd een garde, deeghaak en klopper geleverd. Elke accessoire heeft zijn eigen kwaliteiten en zorgt voor een perfect luchtig resultaat van ieder soort beslag. Keukenmachines worden van bovenaf aangedreven met bijvoorbeeld een garde of deeghaak. Ben jij een echte bakheld en op zoek naar een machine die dat een beetje makkelijker maakt, dan raden we een keukenmachine aan. Afhankelijk van de meegeleverde accessoires kun je met een keukenmachine vaak ook blenden, raspen en snijden.

Kortom: met een keukenmachine haal je eigenlijk een stukje gemak in huis, want dit apparaat doet het zware werk en zo heb jij je handen vrij voor andere dingen. Ben jij nog niet in het bezit van zo’n handig apparaat? Kijk dan snel hier en laat je inspireren door deze handige keukenhulpjes.

Food processors
Met een food processor kun je vaak ook kneden, mengen en kloppen, echter is dit een bijzaak. Een food processor koop je vooral voor het keukenwerk zoals snijden en hakken. Food processors zijn bedoeld voor het snijden, hakken en raspen van etenswaren met een harde structuur. Door de vaak krachtige motor in een food processor en zijn vlijmscherpe messen is deze geschikt oor het ‘echte’ keukenwerk. Ze hebben vaak een ronde kom die op een motorunit staat en hebben een roterend hakmes voor het hakken van bijvoorbeeld uien en kruiden. Met één druk op de knop kun je met zo’n apparaat groenten in plakjes snijden, raspen of helemaal fijn malen. Vaak zitten bij food processors ook verschillende accessoires, zoals schijven met mesjes en diverse raspen. Zo hak je noten in no time fijn, snij je komkommers supersnel in dunne plakjes en rasp je een wortel in enkele seconden helemaal fijn. Een ‘echte keukenhulp’ dus waarmee je veel tijd bespaart met het bereiden van je dagelijkse maaltijd.

Tefal DoubleForce
Food processors en keukenmachines zijn er in allerlei soorten en maten. De Tefal DoubleForce is een echte alleskunner: hij kan hakken, raspen, blenden, kloppen, kneden, mixen en nog veel meer. Waar je normaal meerdere apparaten nodig hebt, heb je met deze Food Processor alles in één. De twee motoruitgangen bieden ieder de optimale snelheid en kracht om de mengkom en blender afzonderlijk van elkaar goed te laten functioneren. Zo  kneedt hij met gemak deeg voor je pizza en maak je in no time de heerlijkste sauzen. Omdat hij ook nog eens heel veel accessoires heeft is het een multifunctionele food processor die eigenlijk onmisbaar is in jouw huis. Bijkomend voordeel: het is een heel compact apparaat waardoor hij ook nog eens heel makkelijk is op te bergen. Kortom: een ideale keukenhulp waarmee je elke dag met het grootste gemak de meest gezonde maaltijden op tafel tovert.

Prijs: € 199,95
Kopen: klik dan hier.

Previous Article OPGERUIMD STAAT NETJES
Next Article Een gezonde start van je dag met deze versbereide smoothies
Print
19437 Rate this article:
3.9

Populair