Gezonde & makkelijke lunch en tussendoortjes
1. Geitenkaas salade met balsamico-honing dressing

Product op de foto: Tefal MasterSeal to Go Saladebox
Ingrediënten voor één persoon
- 50 gram rucola melange
- Handje cherrytomaatjes
- 40 gram geitenkaas
- 3 á 4 plakjes gerookte bacon
- 20 gram walnoten
- 30 gram frambozen
- Tijm
- 1 el honing
- 1 el balsamico-azijn
- 1 el olijfolie
Maak een dressing van de olijfolie, balsamico-azijn en honing. Rooster de walnoten kort in een droge pan. Hak de tijm fijn (of gebruik gedroogde tijm). Wikkel de bacon om de geitenkaasstukjes en halveer de cherrytomaatjes. Doe de sla in een bak meng met tomaatjes en tijm. Houd de frambozen, geitenkaas, walnoten en dressing apart totdat je de salade daadwerkelijk opeet: zo blijft alles lekker vers en knapperig. Liever vegetarisch? Laat de bacon dan weg.
2. Fruit-mueslirepen met pompoenpitten

Product op de foto: Tefal MasterSeal to Go Brunchbox
Ingrediënten voor 6 stuks
- 125 gram muesli
- 25 gram rozijnen
- 25 gram gedroogde cranberry's
- 25 gram pompoenpitten
- 70 gram honing
- 25 gram boter
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- Snuf zout
Meng de muesli met de rozijnen, cranberry's en pitten. Roer het ei, bakpoeder en zout erdoor. Verhit in een steelpannetje de boter en de honing samen tot een warm stoperig geheel. Mix dit met de rest van de ingrediënten en giet in een ovenschaal of browniebakvorm. Bak de repen af voor 20 minuten op 175 graden. Laat goed afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn en snijd er dan 6 repen uit/
3. Bagel met gegrilde halloumi, avocado en courgette

Product op de foto: Tefal MasterSeal to Go Brunchbox
Ingrediënten voor één bagel
- 1 verse of afbak bagel
- 100 gram halloumi
- 1/4 courgette
- Halve avocado
- 1 el Griekse yoghurt
- Handje krulsla
- Peper & zout
Snijd de halloumi (grillkaas) en de courgette in plakken, bestrijk met een beetje olijfolie en grill voor 2 á 3 minuten per kant in een grill of grillpan. Prak de avocado en maak een spread samen met de yoghurt, peper en zout. Smeer dit op de (afgebakken) bagel en beleg met de halloumi, courgette en wat krulsla.
4. Snicker-energieballetjes

Product op de foto: Tefal MasterSeal to Go Snackbox
Ingrediënten voor 10 á 12 stuks
- 100 gram dadels
- 60 gram pindakaas
- 20 gram cacaopoeder
- 50 gram ongezouten pinda's
- Snufje zout
Doe de dadels, pindakaas, 30 gram pinda's en het zout in een foodprocessor of hakmolen en meng tot een pasta. De overige 20 gram pinda's hak je grof. Maak van de dadel-pindakaas pasta kleine balletjes, ter grote van een golfbal. Rol deze door de fijngehakte pinda's. Je kunt de balletjes een week in de koelkast bewaren en eventueel invriezen.