Gezond bananenbrood met kokos en rozijnen
/ Categorieën: Recepten

Gezond bananenbrood met kokos en rozijnen

Bananenbrood, of ook wel bananencake, is een verantwoord én lekker tussendoortje. Ideaal voor wanneer je wat gezonder wil eten, maar toch wil blijven genieten van lekker eten - zeker als je een zoetekauw bent. Ook ideaal als ontbijt; neem dan gewoon 2 of 3 plakjes. Eet smakelijk! 

Recept bananenbrood – 12-15 plakken

Ingrediënten:

  • 3 bananen (liefst al even gerijpt)
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 15 gram bakpoeder
  • 40 gram honing
  • 40 gram rozijnen
  • 20 gram kokosrasp
  • 20 gram cacao nibs
  • 2 theelepels kaneel
  • Snuf zout

Benodigdheden:

  • Cakeblik
  • Kom
  • Een vel bakpapier
  • Stamper, klopper of vork om alles door elkaar te mengen

Stappen:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden;
  2. Prak of stamp de drie bananen in een kom tot er een massa ontstaat;
  3. Voeg de eieren toe en meng deze goed met de bananen;
  4. Voeg de amandelmeel en het bakpoeder toe en meng nogmaals tot een beslag;
  5. Als het een goed gemengd beslag is, kun je de honing, rozijnen, kokosrasp, cacao nibs, het zout en de kaneel toevoegen;
  6. Meng alles goed door elkaar. Doe een vel bakpapier in de cakevorm (dit zorgt ervoor dat je de cake als deze klaar is, er in één keer uit kan halen) en giet het beslag hierin;
  7. Bestrooi de bovenkant eventueel nog met wat kokosrasp en cacao nibs;
  8. Zet de cakevorm in het midden van de oven voor 55 minuten, op 170 graden;
  9. Wanneer de cake klaar is, kun je ‘m met bakpapier en al uit de vorm halen en goed af laten koelen op kamertemperatuur. Vervolgens in plakken snijden en genieten maar!

Tip: varieer vooral met de ingrediënten; walnoten of amandelen in plaats van de kokos en rozijnen is bijvoorbeeld ook erg lekker!

Vorige artikel RECEPT: GEGRILDE RATATOUILLE DOOR RALPH DE KOK
Volgende artikel Liefde gaat door de maag: 5x ontbijt voor Valentijnsdag
Beoordeel dit artikel:
4.5

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.