Fijne cadeautips: hiermee verras je je moeder zéker op Moederdag
/ Categorieën: Keukenpraat

Fijne cadeautips: hiermee verras je je moeder zéker op Moederdag

13 mei is het Moederdag: hoog tijd om je moeder met een leuk cadeau in het zonnetje te zetten. Wat dacht je bijvoorbeeld van ontbijt op bed? Of een zelfgemaakte appeltaart? Wij zetten een paar fijne cadeautips op een rij – zo zal je moeder zéker versteld staan zondag.

Ontbijt op bed
Niets lekkerder dan wakker worden terwijl er een heerlijk ontbijt voor je wordt neergezet. Maar of je nu yoghurt, brood, pannenkoeken of sapjes serveert: maak er altijd iets bijzonders van. Schenk de yoghurt bijvoorbeeld in een feestelijk glaasje met fruit en muesli, snij pannenkoeken in een hartjesvorm of rijg brood gezellig op een stokje.Wil je er ook een smoothie bij maken? Gebruik de Highspeed Blender van Tefal en je weet zeker dat je een gladde sap krijgt met de maximale hoeveelheid voedingsstoffen uit de ingrediënten. Ook ideaal voor het ontbijt: de Avanti Icon broodrooster: praktisch vormgegeven zodat je je toast er gemakkelijk uit kunt halen en je handen niet brandt. Wil je je moeder helemáál verwennen, dan kun je deze fijne keukengadgets na afloop ook nog aan haar cadeau doen.

High tea
Vul een picknickmand, sla je kleedje uit in het park en verras je moeder met een zelfgemaakte high tea. Smeer wat sandwiches, neem snoepgroenten en fruit mee (tip: sprenkel over het fruit een paar druppels citroensap en rol ze in huishoudfolie – zo voorkom je dat er bruine vlekjes op komen) in de on the go MasterSeal bakjes. De warme koffie, thee of juist koude dranken kun je meenemen in de Travel Mug van Tefal. Deze houdt je drankje goed op temperatuur én is dankzij het unieke sluitingssysteem 100 procent lekvrij.

Zelfgemaakte appeltaart
Hoe leuk is het om je moeder te verrassen met een appeltaart. Je kunt natuurlijk een kant-en-klare appeltaart bij de bakker kopen, maar zelf maken is veel lekkerder en niet eens zo moeilijk.

Wat heb ik nodig?
•          1 pak Koopmans Appeltaart
•          175 g roomboter of margarine
•          1 ei
•          1 kg (ca. 6 stuks) zachtzure appels (Goudreinet of Elstar)
•          20 g suiker
•          75 g rozijnen
•          2 a 3 tl kaneel
•          Springvorm met doorsnede van 24 cm
•          Mixer met deeghaken

Hoe maak je het:
Wel de rozijnen in lauwwarm water (circa 15 minuten) en dep ze droog. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Schil dan alle appels en snijd ze in stukjes. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een appelsnijder van Tefal. Hiermee ontdoe je de appel in één simpele beweging van het klokhuis. Meng de appelblokjes met de suiker, kaneel en rozijnen. Vul de vorm met het appelmengsel en druk dit aan. Bestuif het aanrecht met wat bloem. Vorm van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze op het aanrecht iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruislings over het appelmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met de rest van het losgeklopte ei. Bak de appeltaart in 60-75 minuten gaar en goudbruin.Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. Wedden dat je moeder hier blij van wordt?

Maak je liever chocolade taart voor je moeder klik dan hier voor het goddelijke recept voor een Nutella chocoladetaart.

Vorige artikel Dit zijn de seizoensgroenten van de lente
Volgende artikel DEZE MESSEN HOUDEN JE SCHERP
Beoordeel dit artikel:
4.0

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.