EEN LESJE FOOD PREPPEN VAN CHICKSLOVEFOOD
/ Categorieën: Keukenpraat

EEN LESJE FOOD PREPPEN VAN CHICKSLOVEFOOD

Bye bye last minute tripjes naar de supermarkt of dure bezorgmaaltijden. Food preppen is helemaal hot tegenwoordig. Met onze drukke agenda’s is het de ideale oplossing om toch nog gezond en lekker te kunnen blijven eten.

Food preppen houdt eigenlijk in dat je lekkere en gezonde maaltijden en tussendoortjes van tevoren klaar maakt, zodat je in een handomdraai een lekkere gevarieerde maaltijd of snack op tafel tovert als je het druk hebt.

 

Food preppen, zo doe je dat!

In juli organiseerde Tefal daarom een food prep-workshop bij Nest in Amsterdam, een rooftop-bar waar je je eigen verse kruiden kunt plukken, voor een geselecteerde groep Nederlandse pers. Tijdens deze workshop lieten de dames van Chickslovefood de kneepjes van het food prep-vak zien en introduceerde Tefal de nieuwe collectie Masterseal bakjes en de Tefal Travel Mug. Alle gasten konden de Tefal keukenapparaten uitproberen en de superhandige, luchtdichte en lekvrije prep-boxen van Tefal testen.

 

Aan de slag

Tijdens de prep-workshop van Nina en Elise leerden we bijvoorbeeld hoe je een overheerlijke gazpacho maakt en hoe je een couscoussalade met venkel prept, om die vervolgens handig mee te kunnen nemen in één van de Masterseal vershoudbakjes van Tefal. Tijd voor het opeten van deze gerechten was er natuurlijk ook. Aan een mooi gedekte tafel genoten we van al het lekkers wat we zelf gemaakt hadden. Na het doen, proeven en beleven raden we food preppen zeker aan: “Iedereen heeft er baat bij om altijd wat lekkers bij de hand te hebben. Of dat nou een lekkere soep is voor de lunch, een stuk bananenbrood als tussendoortje of een lasagne voor het avondmaal,” aldus de ladies van Chickslovefood.

 

De hele week genoeg

Een van de basisbeginselen van het preppen van je maaltijen is het optimaal gebruiken van je vriezer. “Er is veel meer in te vriezen dan je denkt. Van zelfgebakken muffins tot verse kruiden. Maak op zondag lekker veel tussendoortjes en maaltijden, zodat je voor de hele week genoeg hebt,” aldus de kenners Nina en Elise. Hun gouden kook- en bewaartip? “Plan je maaltijden goed en bereid in een paar vrije uurtjes wat voor. Met andere woorden: ga dus meal preppen! Als je dat doet, ben je jezelf later die week zo dankbaar! Bye bye last minute tripjes naar de supermarkt of dure bezorgmaaltijden.”

 

Lekker gemaakt? Aarzel dan niet en ga dit weekend nog aan de slag. Laat je inspireren en bekijk hier een aantal lekkere en makkelijke foodprep-recepten van Chickslovefood. Pas op, want het werkt verslavend dat food preppen.

 

Korte CV Nina en Elise van Chickslovefood

Nina (32) en Elise (32) leerden elkaar kennen tijdens hun master journalistiek in Rotterdam. 8 jaar geleden startten ze Chickslovefood.com. Inmiddels het grootste foodblogplatform van Nederland, met naast een site en social media kanalen vijf bestsellers op hun naam. Inmiddels woont Elise in Scheveningen met Marcel en zoontjes Samuel en Christophe, Nina woont in Amsterdam met Bart en zoontje Mathis, ze is zwanger van de tweede.

 

Lees ook: 10 tips voor het invriezen van fruit

Vorige artikel EET EEN APPEL
Volgende artikel COUSCOUSSALADE MET VENKEL
Beoordeel dit artikel:
4.0

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.