EEN HOMMAGE AAN NUTELLA
Corina Robbertsen
/ Categorieën: Keukenpraat

EEN HOMMAGE AAN NUTELLA

World Nutella Day is tien jaar geleden bedacht door Sara Rosso, een Amerikaanse blogger die in Italië woont. Gewoon, omdat ze Nutella zo lekker vond. Toen zij in Italië ging wonen ontdekte ze de goddelijke hazelnootpasta en werd fan. Elke keer als ze terugging naar Amerika nam ze dozen vol met Nutella mee voor haar vrienden en familie.

Om haar liefde voor de hazelnootpasta te delen bedacht ze World Nutella Day. De bedoeling is dat je op deze dag een hommage aan Nutella brengt, Nutella eet, elkaar inspireert met nieuwe recepten en er foto’s van deelt op social media met de hashtag #worldnutelladay.

De hashtag werd in mum van tijd trending topic op social media; er werden massaal wereldwijd foto’s, recepten, gedichten en berichten gedeeld. In 2015 gaf Sara Wereld Nutella Dag over aan de makers van Nutella, de Ferrero Groep.

Nutella’s roots

In 1942 opende de banketbakker Pietro Ferrero een laboratorium voor zoete lekkernij. Middenin de Tweede Wereldoorlog, waardoor cacao schaars en duur was. Aangezien Pietro uit een gebied kwam dat beroemd was om zijn hazelnoten wilde hij chocoladeproducten maken die als hoofdingrediënt hazelnoten bevatten. Na heel wat experimenteren heeft hij in 1964 Nutella op de markt gebracht. De naam, pot en etiket zijn sindsdien onveranderd gebleven.

Meer dan broodbeleg?

Nutella is een van de populairste merken op Facebook. Voor World Nutella Day zijn maar liefst 700 recepten verzameld. Nutella is meer dan alleen maar broodbeleg, er bestaan legio heerlijke recepten waar in Nutella is verwerkt. Wat dacht je van deze cheesecake gemaakt van Ferrero Rocher mét Nutella! Dit gerecht is niet alleen hartstikke lekker, maar ook nog eens heel makkelijk te maken.

Dit heb je nodig:

 • 250 gram monchou (naturel roomkaas)
 • 250 gram mascarpone
 • 100 gram (poeder)suiker
 • 200 ml slagroom
 • 150 gram Nutella
 • 150 gram biscuitjes
 • 8 gram roomboter
 • 20 Ferrero Rocher bonbons

Zo maak je het:

 1. Bekleed je springvorm met bakpapier of vet de springvorm in met boter.
 2. Verkruimel vervolgens de biscuitjes met een keukenmachine of stamp ze fijn in een vijzel.
 3. Smelt vervolgens de boter in een pannetje en meng deze met de koekkruimels.
 4. Verdeel de beboterde koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk het met een vork aan zodat er een bodem ontstaat.
 5. Prak de monchou met een vork om klontjes te voorkomen zodat je straks minder tot geen klontjes krijgt en meng met de mascarpone, slagroom, (poeder)suiker en de Nutella in een kom.
 6. Meng met een (elektrische) mixer alles goed door elkaar en hak de Ferrero Rocher bonbons met een mes of een keukenmachine fijn en voeg deze ook toe aan de vulling.
 7. Giet het mengsel vervolgens over de koekjesbodem en strijk het geheel glad.
 8. Laat de taart opstijven en zet hem minimaal drie tot vier uur in de koelkast.
 9. Verwarm een beetje Nutella, haal de Ferrero Rocher cheesecake uit de koelkast en smeer hem in met de gesmolten Nutella.

Zin om aan de slag te gaan, maar niet de juiste keukentools in huis? Tefal heeft een uitgebreid assortiment bakgerei en ovenschalen, waaronder handige springvormen in diverse maten, die je nodig hebt voor met maken van deze waanzinnige Nutella-taart. Ontdek alle bakgerei en ovenschalen hier.

Vorige artikel UMEBOSHI: JAPANS POWERFOOD
Volgende artikel SNELLE KEUKENTIP: 4 TIPS OM VIEZE GEURTJES UIT JE VAATWASSER TE VERWIJDEREN
Print
3577 Beoordeel dit artikel:
4.5