DIT IS DE TRUC OM VAN KNOFLOOKVINGERS AF TE KOMEN
/ Categorieën: Keukenpraat

DIT IS DE TRUC OM VAN KNOFLOOKVINGERS AF TE KOMEN

Knoflook is heerlijk om je maaltijd mee op smaak te brengen, vervelende bijkomstigheid alleen is die lucht aan je vingers die maar niet verdwijnt. Ze kunnen soms wel dagen maar knoflook stinken en met zeep wassen helpt vaak niet! Maar daar hebben wij een truc voor…

Al schrob je jouw handen nog zo goed, de geur van knoflook kan eindeloos blijven hangen aan je vingers. De knoflookgeur verwijderen van je handen kan op verschillende manieren. Wassen met water en zeep werkt vaak niet. Gelukkig helpen deze ingrediënten je uit de brand.

ROESTVRIJSTAAL
Roestvrijstaal is dé oplossing. De beste manier om de knoflookgeur te verwijderen is waarschijnlijk roestvrijstaal. Heb je een RVS wasbak of kraan? Wrijf je knoflookvingers over de wasbak of kraan heen en de geur van knoflook aan je vingers verdwijnt. Het RVS absorbeert namelijk de geur. Er zijn ook speciale roestvrijstalen “zeepjes” te koop waar je je handen mee kunt wassen. Deze tip helpt overigens ook bij uienlucht!

ZOUT
Geen RVS in de buurt? Door je handen te wassen met zout verwijder je ook vrij gemakkelijker de geur van knoflook.

KOFFIE
Een andere truc voor het verwijderen van de geur van knoflook aan je handen is je handen wassen met koffiedik. Door je handen in te wrijven met een handvol gebruikte koffiedik en af te spoelen met warm water verwijder je de geur van knoflook. Maar ook de geur van zalm, ui of koriander verwijder je op deze manier.

PETERSELIE
Die penetrante knoflookgeur kun je ook verwijderen door met een paar steeltjes peterselie tussen je handen te wrijven. Peterselie is ook een goed middel tegen knoflookadem. Kauw op een steeltje peterselie en de knoflookgeur verdwijnt vrijwel direct.

CITROEN
Een ander handig foefje: Was je handen met wat citroensap, en de geur van knoflook zal in no time  verdwijnen. Vergeet niet om je handen daarna lekker in te smeren met een beetje handcrème, zodat je handen niet uitdrogen.

BAKSODA
Ook baksoda werkt goed om van je knoflookvingers af te komen. Los een eetlepel baksoda op in wat citroensap en wrijf je handen er mee in. Baksoda neutraliseert vieze geurtjes, dus daarna ruiken je handen weer helemaal schoon.

PREVENTIEF
Je kunt natuurlijk ook voorzorgsmaatregelen treffen voordat je knoflook gaat snijden, zodat de geur minder aan je vingers blijft zitten. Door je handen eerst nat te maken voordat je knoflook gaat snijden blijft de geur minder aan je vingers hangen. Of doe bijvoorbeeld huishoudhandschoenen aan als je de knoflook snijdt.

 

Vorige artikel DE RODE BIET
Volgende artikel 8 ONVERWACHT LEKKERE TOSTI RECEPTEN
Beoordeel dit artikel:
3.6