DEZE EETBARE BLOEMEN VROLIJKEN JE BORD OP
/ Categorieën: Keukenpraat

DEZE EETBARE BLOEMEN VROLIJKEN JE BORD OP

Koken met bloemen is momenteel razend populair. Het is origineel en bloemen zien er vaak prachtig uit als garnituur. En wat sommige mensen niet weten is dat veel bloemen gewoon eetbaar zijn. Leuk bijkomend voordeel:  ze maken je gerecht in no time knapper vanwege hun mooie kleuren en kunnen een hele nieuwe smaakdimensie geven aan je gerecht. Daarom een overzicht van de meest gebruikte bloemen in de keuken.

Bernagie
Bernagie is een luxe benaming voor komkommerkruid en smaakt, zoals de naam al doet vermoeden, naar komkommer. Ze hebben de vorm van en soort ster en de bloemblaadjes zijn donkerpaars en zijn heel goed te gebruiken als garnering van een salade of van andere zomerse gerechten.

Tip: deze charmante bloemen staan ook goed in een glaasje champagne.

Orchideeën
Orchideeën zijn prachtige bloemen en voegen een tropisch tintje toe aan je diner. Ze hebben een neutrale smaak en zijn daarom ideaal om te gebruiken in je salade.

Tip: deze fleurige bloemen smaken ook lekker in de chocolade fondue.

Viooltjes, rozenblaadjes en lavendel
Viooltjes, rozenblaadjes en lavendel hebben een lichtzoete smaak en passen daarom goed bij (fruit) salades, desserts of in fruitige dorstlessers (linken naar dat artikel). De mini viooltjes (ook wel Johnny Jumps-Ups genoemd, hebben een milde smaak en combineren goed met fruit, zalm, aardappels en eieren. Extra leuk: viooltjes zijn verkrijgbaar in een lekkere zomerse bonte kleurenmix of juist in tinten geel, paars of blauw.

Tip: Vries de verse bloemen in. Vul een Tefal-ijsklontjesmaker met water en leg in ieder vakje bijvoorbeeld een gekleurd viooltje. Als je gasten komen fleur je hun drankje op met zo’n zelfgemaakt ijsblokje en ze wanen zich in een luxe restaurant.

Handig: Met de Tefal MasterSeal ijsblokjesdoos drink jij voortaan ieder drankje met ijs. De kunststof doos heeft plek voor maar liefst 24 ijsblokjes. Door de handige rubberen onderkant plop je de ijsblokje er zo uit.

Oost-Indische kers
Oost-Indische kers is wellicht wat minder bekend, maar is een echte smaakmaker. Deze bloem heeft een peperachtig aroma. De smaak is vergelijkbaar met waterkers of mierikswortel. Lekker pittig en daarom goed te gebruiken in soepen en sauzen. En vanwege de oranjegele en oranjerode kleur zorgen deze eetbare bloemen voor een beetje kleur in bijvoorbeeld een groene salade of als garnering bij een lekker stukje vlees.

Tip: de zaadjes van de bloem zijn ook eetbaar en zijn een goede vervanging voor bijvoorbeeld kappertjes.

Bean blossom
Dit zijn mooie paarse bloemetjes met een krokante bite. Ze smaken een beetje naar bonen, vandaar de naam Bean blossom. Deze bloemetjes smaken goed bij vis, schelpdieren, kalfsvlees en gevogelte, maar ook bij zomerse groenten en vegetarische gerechten.

 

Vorige artikel VAKANTIEPRET: MET JE KIND SAMEN BBQ-EN
Volgende artikel 3 SIMPELE MANIEREN OM MINDER VLEES TE ETEN
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.