De ultieme snack bereid in de heteluchtfriteuse
/ Categorieën: Heteluchtinspiratie

De ultieme snack bereid in de heteluchtfriteuse

Gezelligheid gaat vaak gepaard met een lekkere hap en/of knapperige snack. Zoals je waarschijnlijk weet zijn deze borrelhapjes vaak niet de meest gezonde keuze. Probeer daarom de friteuse (met olie) eens over te slaan en maak je favoriete snack klaar in de heteluchtfriteuse. Het resultaat is net zo krokant en smakelijk als altijd. Alleen je hebt met hete lucht weinig tot geen olie nodig. En dat zorgt er weer voor dat je snack veel gezonder is. Speciaal voor onze snackliefhebbers hebben we met drie verschillende Tefal heteluchtfriteuses getest hoe jij de ultieme snack kunt klaarmaken met hete lucht!

Hoe werkt een heteluchtfriteuse

Allereerst: Hoe werkt een heteluchtfriteuse? Het is een friteuse voor snacks en frites die werkt op hete lucht. Dus niet frituren in een frituurpan met vet, maar bakken, grillen of braden met hete lucht. Het apparaat heeft een krachtige ventilator die de hete lucht door de frituurmand verspreidt en laat circuleren, zodat je een knapperig en gelijkmatig gebakken resultaat krijgt.

Wij hebben getest

Ben je benieuwd wat de juiste temperatuur en baktijd is van jouw favoriete snack? Wij hebben dertien snack getest in drie verschillende Easy Fry apparaten en ons advies verwerkt in onderstaande infographic. Zo weet jij precies hoe je jouw heteluchtfriteuse het beste kan instellen voor het bereiden van jouw ultieme snack.

Gouden tip

1. Laat je heteluchtfriteuse 2 tot 3 minuten voorverwarmen voor het beste resultaat.

2. Voor het bereiden van frites moet je de frites meerdere malen even omroeren voor het beste resultaat. Bij de Easy Fry XL en XXL kan je een wekker instellen die je iedere 5 minuten waarschuwt, zodat je dit niet vergeet.

Probeer eens een nieuwe snack 

Speciaal voor jou delen wij onze ultieme snack: gegrilde gamba’s met kerriepoeder en panko.

Ingrediënten

1 zak gamba’s
1 eetlepel kerriepoeder
25 ml zonnebloemolie
100 g panko
25 g sesamzaadjes.


Bereidingswijze

  1. Ontdooi, indien diepvries, de gamba’s in koud water.
  2. Meng ondertussen in een kom de kerriepoeder met de zonnebloemolie.
  3. Meng in een tweede kom de panko met de sesamzaadjes.
  4. Roer de gamba’s, als ze ontdooid zijn, door het kerriemengsel.
  5. Haal ze vervolgens door de panko.
  6. Bak ze in 10 minuten op 180⁰C.
  7. Je kunt ze na het bakken nog bestrooien met wat zeezout.
     

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Baktijd: 10 minuten

Op zoek naar nieuwe recepten en inspiratie? Bekijk onze recepten, gemaakt in de heteluchtfriteuse op www.tefal.nl/easy-fry/receptinspiratie.

Vorige artikel Oneindig variëren met de heteluchtfriteuse …
Beoordeel dit artikel:
4.0