Dé ultieme keukenhack om je eieren snel te pellen
/ Categorieën: Keukenpraat

Dé ultieme keukenhack om je eieren snel te pellen

Niks is vervelender dan een ei waarvan je de schil er niet afkrijgt. Zeker niet als je ze wil gebruiken voor mooie gevulde eitjes; daarbij is het best een tijdrovende klus. Maar wist je dat er een hele slimme truc bestaat om binnen enkele seconden je eieren helemaal te ontdoen van de schil? 

Het werkt eigenlijk heel simpel. Je hebt nodig:

Kook de eieren zoals je gewend bent. Zet ondertussen een lekvrij bakje klaar met daarin ijskoud water uit de kraan. Zodra de eieren klaar zijn, laat je ze even schrikken onder de kraan. Vervolgens doe je de eieren in het bakje met water en sluit je deze  af. Schud het bakje zo'n 10 seconden door elkaar. Doe dit niet té hard, want dan kan het eiwit van de eieren kapot gaan. 

Als je klaar bent met schudden, open je het bakje en kun je de schillen binnen enkele seconden geheel verwijderen; soms vallen ze er zelfs vanaf. Bekijk onderstaande video om te zien hoe het werkt! 

In de video: Tefal MasterSeal Fresh vershoudbakje
Dankzij de speciale seal die in de deksel is aangebracht, wordt het bakje perfect afgesloten waardoor hij 100% luchtdicht en lekvrij is. De MasterSeal Fresh vershoudbakjes houden je eten langer vers en zijn BPA-vrij. 

  

Vorige artikel De winnaar van de Tefal Keuken Battle opdracht januari
Volgende artikel De winnaar van de Tefal Keuken Battle opdracht maart
Beoordeel dit artikel:
5.0