De beste opwarmtips
/ Categorieën: Keukenpraat

De beste opwarmtips

Meal planning is hot. Het betekent eigenlijk niets meer dan dat je plant wat je de rest van de week eet. Ook wel voorkoken genoemd. En dat kun je zo uitgebreid doen als je zelf wilt. Je kent het principe inmiddels wel. En het is ook nog eens goed voor het milieu, financieel voordelig, tijdbesparend én heel handig voor een lui of hectisch moment.

Toch smaakt je maal vaak net iets minder nadat je je met zorg voorbereide maal opnieuw hebt opgewarmd. Dus hier een aantal tips zodat je jouw met zorg bereide eten opwarmt zonder dat het slap, taai of te gaar wordt of zijn smaak verliest.

 

Vlees opnieuw opwarmen

  • Stoofvlees kun je het best opwarmen in de oven op 170°C bedekt met folie.
  • Gehakt opwarmen kan het beste in de magnetron en om de dertig seconden roeren.
  • Gegrilde kip warm je op in de magnetron.
  • Gebraden kip kun je het beste met folie bedekken en warm laten worden in de oven op 180°C.
  • Een plakje gehaktbrood warm je in de magnetron of in de koekenpan met een klein beetje olie. Een groot stuk gehaktbrood daarentegen wordt lekkerder als je hem opwarmt in de over: bedek met folie en verwarm op 170°C.
  • Varkensvlees blijft het lekkerst als je het even opwarmt in de magnetron.
  • Spareribs opwarmen? Bedek ze met folie en verwarm in de oven op 170°C.
  • Worst in de magnetron opwarmen is het beste.
  • Biefstuk moet je eerst even op kamertemperatuur laten komen en daarna tien tot twaalf minuten opwarmen in de oven op 80°C.
  • Gehaktballen zijn heel makkelijk op te warmen in de magnetron. Gehaktballen met saus kun je beter even op laag vuur opnieuw bereiden.

 

Pizza, pasta & lasagne opnieuw bereiden

  • Pizza warm je gewoon weer op in de oven op 200 tot 220°C. Dan blijft ‘ie het lekkerst.
  • Pasta kun je in de magnetron opwarmen.
  • Lasagne blijft het lekkerst door het op te warmen in de oven op 180 tot 200°C.

 

Granen, noedels en wok-gerechten opwarmen

  • Rijst kun je het beste opwarmen in de magnetron door een paar druppels water in het vershoudbakje, waarin je het hebt bewaard, toe te voegen.
  • Hetzelfde geldt voor Quinoa: gewoon opwarmen in de magnetron met een paar druppels water.
  • Ook curry warm je op in de magnetron.
  • Noedels moet je wel even om de dertig seconden roeren wanneer je ze opwarmt in de magnetron.
  • Het opwarmen van wok-gerechten doe je op hoog vuur onder voortdurend roeren.
  • Bonen opwarmen mag op 2 manieren: op laag vuur of in de magnetron, om de dertig seconden roeren.

 

Soep en jus opnieuw warm maken

  • Romige soep: opwarmen op laag vuur.
  • Overige soepen: opwarmen in de magnetron en om de dertig seconden roeren.
  • Jus kun je het beste opwarmen met een beetje water in de pan en door af en toe te roeren.

 

Aardappels opnieuw bereiden

  • Gebakken aardappelen kun je goed opwarmen in de magnetron.
  • Aardappelpuree in de magnetron, maar wel om de dertig seconden roeren.
  • Patat kun je heel kort in de pan opbakken met een klein beetje boter.

 

Overige gerechten

  • Falafel warm je op in de magnetron.
  • Vis warm je op in een droge koekenpan of tien tot vijftien minuten in de oven op 180°C.
  • Burritos kun je het beste even in aluminiumfolie verpakken en in de oven op 180°C rustig warm laten worden.

Eet smakelijk!

Vorige artikel Kurkuma Latte, de warmhouder tijdens de herfst
Volgende artikel Hete peper
Beoordeel dit artikel:
4.5

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.