CHOCOLA ETEN MAAKT GELUKKIG EN IS GEZOND
/ Categorieën: Gezond

CHOCOLA ETEN MAAKT GELUKKIG EN IS GEZOND

Dat we blij worden van chocolade, dat wisten we. Maar de andere bijkomende voordelen bij het eten van onze favoriete guilty pleasure zijn ook officieel onderzocht. 

Als je chocola eet, komt er een stofje vrij dat endorfine heet. Het is een neurologische stof die voor een blij en gelukkig gevoel zorgt. Maar dat is niet de enige emotie die de lekkernij teweeg kan brengen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je van het eten van chocolade ook rustig wordt én dat gezond is.

 

Rustgevend

Britse onderzoekers toonden aan dat de geur van chocolade ook nog eens rustgevend werkt. In een experiment met zestig proefpersonen werd de hersenactiviteit gemeten bij het ruiken van verschillende eet- en drinkwaren. De geur van echte chocolade onderdrukte de activiteit van thetragolven, die in de hersenen worden geproduceerd als iemand zich inspant en dus wordt je rustig.

 

Gezond

Uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieuhygiëne) in Bilthoven blijkt dat chocola eten heel gezond is! Chocola bevat vooral natuurlijke stoffen, families van flavonoïden, die een beschermende werking hebben tegen onder meer hartinfarcten. Schadelijke zuurstofverbindingen in het bloed, die een rol spelen bij het ontstaan van hart- en vaatziekten, worden door deze flavonoïden namelijk onschadelijk gemaakt.

 

Hou je niet van chocola? Niet getreurd. De beschermende stoffen komen ook voor in andere producten zoals thee, rode wijn en appels. Chocolade bevat vier keer meer flavonoïden als thee en in pure chocolade zit zelfs nog meer dan in de melkchocolade.

Vorige artikel 5 GEZONDE ETENSWAREN DIE JE DIT SEIZOEN EIGENLIJK ALTIJD IN HUIS ZOU MOETEN HEBBEN…
Volgende artikel ZÓ GA JE OM MET RESTJES EN KLIEKJES
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.