7 TIPS DIE HET STRIJKEN MAKKELIJKER MAKEN
/ Categories: Huisraad

7 TIPS DIE HET STRIJKEN MAKKELIJKER MAKEN

1.     Strijk geen stoffen die te droog zijn

Strijken gaat makkelijker als je kleding licht vochtig is. Heb je een stoomstrijkijzer? Maak dan je kleren hiermee een beetje vochtig. Zo niet, spuit dan met een plantenspuit wat water op je kleding. De waterspray bevochtigd en ontspant de stof, waardoor de kreukels makkelijk verdwijnen als je er met het ijzer overheen gaat. Hardnekkige vouwen pak je aan met een extra stoom boost. Dit doe je met een druk op de stoomstoot knop.

 

2.     Bewaar delicate items tot het laatst

Strijkijzers warmen sneller op dan dat ze afkoelen, dus begin daarom met het strijken van kledingstukken die een lage temperatuur vereisen, zoals polyester en zijde. Werk je een weg omhoog naar katoen en linnen. Wanneer je dit niet doet, dan riskeer je dat de stof van jouw favoriete zijde bloesje smelt.

 

3.     Strijk niet te heet

Als je kledingstuk bijvoorbeeld is gemaakt van een synthetische stof, selecteer dan de instelling op je strijkijzer voor delicate stof. Zo blijft je item langer mooi. Tip: kijk altijd even in het kledinglabel hoe heet het kledingstuk gestreken mag worden.

 

4. Maak je strijkijzer regelmatig schoon

Goed onderhoud van je strijkijzer is van belang om hem lang mee te laten gaan. Zorg daarom dat je je strijkijzer regelmatig goed reinigt vanbinnen. Ook de strijkzool moet af en toe schoongemaakt worden. Doe dit altijd met een zacht sponsje en gebruik dus geen schuurspons, want daar kun je de strijkzool mee beschadigen. En ondanks dat de winkels er vol mee staan, gebruik geen geparfumeerd water en andere reinigingsmiddelen. Dit komt de prestaties van je strijkijzer niet
ten goede.

 

5. Leeg altijd het waterreservoir

Leeg het waterreservoir van het strijkijzer altijd na het strijken. Zo zorg je dat je altijd schoon en fris water in je strijkijzer hebt.


6. Gebruik een stoomgenerator voor grote ladingen was

Gemak dient de mens. Maak het jezelf dus gemakkelijk en geef jezelf een stoomgenerator cadeau als je iedere week grote bergen was moet strijken. De Tefal GV7556 Express Easy Plus – Stoomgenerator werd als beste getest door de Consumentenbond in juli 2017. Dit apparaat is heel gebruiksvriendelijk en kan gebruikt worden op alle soorten stoffen. Dankzij de speciaal ontworpen no setting needed technologie, is het niet meer nodig om vooraf alle stoffen te sorteren en is er geen risico meer op het verbranden van je kleding. Dus: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

 

7. Stomen van stoffen zonder ze strak te houden

Handige tip voor optimaal resultaat bij het gebruik van een draagbare kledingstomer: pak hangende kleding vanaf de onderkant vast en trek het zachtjes aan. Zo verdwijnen de kreukels binnen no time uit dat leuke jurkje. Bij zwaardere stoffen kun je de stof het beste binnenste buiten keren, zo kan de stoom beter in de stof binnendringen en krijg je een gladder resultaat. 

 

Nog niet in het bezit van zo’n handige kledingstomer? De draagbare kledingstomer van Tefal is eigenlijk onmisbaar voor iedere fashionista. Stylistes en designers kunnen niet zonder, maar eenmaal thuis geprobeerd, ben ook jij verkocht. Het apparaat is ideaal om jouw little black dress nog even snel bij te werken voordat je naar een feestje gaat. Maar ook heel goed te gebruiken voor kleding die lastig te strijken is. Een topcadeau waarmee iedereen gegarandeerd stijlvol voor de
dag komt.

 

Prijs: € 69,95

Kopen: klik hier

Previous Article WINTER PESTO
Next Article 3 SURPRISE IDEEËN VOOR FOODLOVERS
Print
5959 Rate this article:
5.0

Populair