6 TIPS OM JE KOFFER SLIM EN KREUKVRIJ IN TE PAKKEN
/ Categories: Huisraad

6 TIPS OM JE KOFFER SLIM EN KREUKVRIJ IN TE PAKKEN

1. PAK LICHT
Volg deze formule voor je kleding: drie tops voor elke bottom. Geloof ons, als je deze regel aanhoudt, neem je nooit meer te veel mee. Een broek kun je vaak nog wel een keertje aan, maar het is wel lekker om elke dag een frisse top aan te trekken. Neem daarom altijd twee of drie shirts per broek of rokje mee. Als je dan ook nog een lichte en een donkere broek meeneemt, kun je eindeloos variëren. En schoenen? Beperk jezelf tot een paar sneakers en twee paar andere schoenen. Kies de schoenen die makkelijk combineren, of er juist uitknallen om je outfit mee af te maken. Voor een zonbestemming gaan er natuurlijk altijd slippers of espadrilles mee! Stop ze in speciale schoenzakjes, zodat je vieze schoenen niet op je schone kleding liggen.

2. OPROLLEN IS HET GEHEIM
Maak rolletjes van je kleding: je zult verteld staan van hoeveel je kwijt kunt in je koffer en je kleding kreukt zo veel minder snel. Kies wat je oprolt en wat je opvouwt. Kleding die heel snel kreukt, kun je beter wel opvouwen en in je koffer leggen. Maak je gebruik van een zachte tas? Dan is ons advies om alles op te rollen! 

3. GEBRUIK PLASTIC ZAKKEN
Gebruik plastic zakken om kreukels te voorkomen. Vraag je je af hoe dat werkt? Leg een plastic zak onderin je tas of koffer, daar bovenop leg je je kleding en daar leg je weer een plastic zak bovenop. De gladde oppervlakken van de plastic zakken voorkomen grote kreukels en houden je kleding mooi glad.

4. BINNENSTEBUITEN
Om te voorkomen dat je kleding gaat kreuken of dat er vlekken op je kleding komen, kun je, vooral je kleding met lichte kleuren, het beste binnenstebuiten inpakken.

5. KIES KLEDING DIE NIET SNEL KREUKT
Kleding gemaakt van Nylon, Lycra en Polyester komen redelijk kreukvrij uit je koffer. Als je liever natuurlijke stoffen draagt, kies dan voor stretch katoen. Kun je toch geen afstand doen van je mooie zijden hemdjes en bloesjes: pak dan een draagbare kledingstomer in en strijk ter plekke op je vakantieadres de laatste kreukels eruit. Nog niet in het bezit van zo’n handige kledingstomer? De draagbare kledingstomer van Tefal is eigenlijk onmisbaar voor iedereen die graag goed voor de dag wil komen, ook tijdens zijn of haar vakantie. Het enige wade kreukels verdwijnen supersnel uit je kleding! Met dit apparaat verdwijnen kreukels supersnel uit je kleding, je hebt er geen strijkplank voor nodig en is dan ook ideaal om jouw zomerjurkje of zijden top nog even snel te ontdoen van kreukels tijdens je vakantie voordat je het aantrekt.

Prijs: € 69,95
Kopen: klik hier
Meer strijktips? Lees dan het artikel ‘Zo wordt strijken echt leuk.’

6. DEEL JE KOFFER SLIM IN
Rangschik de inhoud van je koffer strategisch. Stop schoenen en andere zware items aan de kant van de wieltjes. Vooral bij koffers die je kunt rollen, moet je niet vergeten om na te denken over hoe je bagage in de koffer zal gaan bewegen. Leg daarom het zwaarste onderop, dan zal de rest niet zo snel geplet worden en het voorkomt dat de koffer omvalt als hij rechtop staat. Hanteer vervolgens deze volgorde bij het verder inpakken van je koffer: losse spullen zoals opladers en toilettassen eerst, daarna de opgerolde kleding, dan de gevouwen kleding, en als laatste bovenop volumineuze truien of jassen. Extra tip: Vul je schoenen met sokken en vul de voorgevormde cups van je bh’s en bikini’s met ondergoed, dit voorkomt dat je voorgevormde cups gaan kreuken.

Previous Article DEZE KEUKENGADGETS WIL JE HEBBEN
Next Article LAST VAN FRUITVLIEGJES? ZO KOM JE ER VANAF…
Print
23936 Rate this article:
4.1

Populair