6 REDENEN WAAROM LEKKERE KOFFIE EEN MUST IS VOOR IEDEREEN
/ Categorieën: Koffiebreak

6 REDENEN WAAROM LEKKERE KOFFIE EEN MUST IS VOOR IEDEREEN

Een goede start van de dag begint voor velen met een lekkere bak koffie, cappuccino of latte macchiato. Tijdens een ontbijt, on the go, en op je werk. Het verhoogt je werklust, zorgt voor een goed humeur en is ook nog eens goed voor je gezondheid. Waar koffie al niet goed voor is: 6 redenen waarom goede koffie een must voor iedereen is… 

1. Koffie bevordert de werklust

Nederlanders vinden lekkere koffie op het werk heel belangrijk. Goede koffie wordt zelfs meer gewaardeerd dan het lunchaanbod, een jaarlijks bedrijfsuitje of een laptop van de zaak. Uit verschillende onderzoeken (onder andere van Motivaction, Netpanel en PanelWizard) blijkt dat de werklust zelfs toeneemt wanneer werknemers tevreden zijn over de koffie op het werk. Bijna de helft van de werknemers zegt met een goede kop koffie productiever te zijn en meer plezier te ervaren in zijn werk.

 

2. Koffie is goed voor je humeur

Van een lekkere kop koffie word je vrolijk. Uit onderzoek van The Harvard Medical School blijkt zelfs dat koffiedrinkers minder kans hebben op een depressie.

 

3. Koffie is goed voor je gezondheid

Koffie kent een hele rits bewezen gezondheidsvoordelen. Cafeïne is één van de weinige natuurlijke stoffen die de stofwisseling stimuleert en voor vetverbranding zorgt. Koffie bevat meer antioxidanten dan groenten en fruit. Ook zitten er essentiële voedingsstoffen als B-vitamines, kalium en magnesium in. Bovendien stimuleert het de hersenfuncties en houdt het je alert.

 

4. Koffie houdt ons in beweging

Het loopje naar de koffiemachine is een welkome afwisseling op een grotendeels zittend kantoorbestaan. Het geeft je daarnaast letterlijk ruimte om even afstand te nemen van je werk en met een frisse blik terug te keren.

 

5. Koffie drinken is sociaal

Even koffiedrinken met elkaar of een praatje maken bij de koffiemachine heeft een sociaal effect en heeft een positieve invloed op de arbeidsvreugde.

 

6. Koffie zorgt voor hogere productiviteit

Uit onderzoek blijkt dat op werkplekken waar goede koffie geschonken wordt, werknemers zich beter gewaardeerd voelen. Hierdoor zijn ze productiever en is de sfeer op de werkvloer ook een stuk beter. Omdat koffie als een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde wordt gezien, kan goede koffie ook het verloop van personeel terugdringen.

Vorige artikel Met deze snack ben je in één keer van je hongergevoel af!
Volgende artikel BRUIN FRUIT? ZO KUN JE HET VOORKOMEN
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.