6 CULINAIRE CADEAUTIPS VOOR VADERDAG
/ Categorieën: Keukenpraat

6 CULINAIRE CADEAUTIPS VOOR VADERDAG

Het is bijna Vaderdag: een mooie gelegenheid om extra attent te zijn en hem te verwennen met culinaire cadeaus. Want als je vader van koken houdt, is een keukencadeau eigenlijk altijd op zijn plaats. Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

Het is vrij standaard, maar een vader kan zijn dag niet beter beginnen dan met een ontbijtje op bed, want de liefde van de man gaat immers nog steeds door de maag. Duik daarom ’s ochtends vroeg met je kids de keuken in en verras papa met zijn favoriete ontbijtje op de zondagochtend. Als je nou niet zo van het zelf kokkerellen bent, is het wellicht ook een goed idee om hem gewoon lekker mee uit eten nemen. Gezellig wat tijd met man en kids doorbrengen.

FOODIE GEREEDSCHAP
Wil je toch ook wat tastbaars geven dan kan je de vader des huizen natuurlijk ook altijd wat foodie gereedschap geven. Onderstaande items kosten echt geen kapitaal maar zijn van onschatbare waarde in de keuken. Wij zetten enkele tips voor je op een rij.

Pizzasnijder
Een aardappelschilmesje is handig, maar doet je hart niet sneller kloppen. Maar een pizzasnijder dan weer wel. Doet z’n werk fantastisch, en ziet er ook nog leuk uit ook.

Koksmes
Een goed mes is ook een mooi cadeau en maakt van iedere kok een chef. Lees het artikel Deze messen houden je scherp.

Ovenschaal
Ovenschalen heb je eigenlijk nooit genoeg. Iedere kok komt vroeg of laat op het punt dat er op dezelfde dag aardappels, een lekker stuk zalm en een toetje in de oven moeten. Je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Deze glazen ovenschotel van Tefal uit de MasterSeal Glass- serie is multifunctioneel: Je kunt er eten in bereiden, serveren, bewaren én meenemen, want de schaal is makkelijk af te sluiten met de bijbehorende deksel. Een top cadeau dus om je vader cadeau te doen.

Keukenrasp
Wat dacht je van een goede rasp? Een beetje sinaasappelrasp of geraspte Parmezaan brengt je gerecht tot leven en maakt van jouw vader een fantastische kok. Wij tippen de Ingenio rasp. Raspt als geen ander.

Een stoere pan
Met een veelzijdige gietijzeren pan gooi je vast hoge ogen als hij van koken houdt. Maar is  jouw vader niet echt een keukenheld, maar vindt hij het wel leuk om te koken? Dan is een Ingenio pannenset misschien een goed cadeau-idee. Deze nieuwe Tefal pannen zijn super makkelijk in gebruik, bakken niet aan, bezitten een thermo spot waardoor je precies weet wanneer je pan op tempratuur is en ze zijn ook nog eens heel gemakkelijk op te bergen, omdat de handgrepen los zitten en je ze er dus vanaf kunt halen. Zo kun je makkelijk stapelen in je kast en nemen ze minder ruimte in beslag. Ingenio pannen kunnen ook in de oven, waardoor elke pan tegelijkertijd als ovenschaal gebruikt kan worden. Door de pan simpelweg met de deksel af te sluiten, kunnen restjes gemakkelijk in de koelkast bewaard worden. Wanneer je het gerecht weer op wilt warmen, kun je daarvoor gewoon dezelfde pan gebruiken. Dat scheelt weer afwas!

Keukenmachine
Wil je iets meer geld uitgeven, dan is het misschien leuk om een cadeau te geven wat een lust is voor het oog en dat z’n plaats in de keuken echt verdiend: de Wizzo keukenmachine. Met dit apparaat maak je het leven in de keuken een stuk eenvoudiger en is daarmee dus echt een top cadeau voor alle vaders die van koken én van een beetje gemak houden.

 

Vorige artikel DEZE TRAKTATIES ZIJN SIMPEL, LEKKER ÉN EEN LUST VOOR HET OOG
Volgende artikel TEFAL 5-SECOND-CHOPPER: IN EEN HANDOMDRAAI EEN VERSE, GEZONDE MAALTIJD
Beoordeel dit artikel:
5.0