5 TIPS VOOR HET STRIJKEN VAN JOUW KWETSBARE PARTYDRESS
/ Categories: Huisraad

5 TIPS VOOR HET STRIJKEN VAN JOUW KWETSBARE PARTYDRESS

Tijdens de feestdagen wil je natuurlijk wel goed voor de dag komen met een net gestreken bloesje, feestjurkje of partyjasje. Maar net als je de ideale outfit voor je feestje hebt gevonden, blijken er allemaal kreukels in te zitten. Verkeerd opgehangen, opgevouwen in je kast of gewoon omdat de stof heel kreukgevoelig is. Geen paniek! Tefal geeft enkele simpele tips zodat jij te allen tijde feestelijk maar vooral ook met een kreukvrije outfit op die vette party kunt verschijnen.

Tip 1: de juiste tools

Gelukkig is er een uitstekende truc om supersnel jouw party-jurkje te strijken. Het enige wat je nodig hebt is een kledingstomer of een stoomgenerator, et voilà, de kreukels verdwijnen in no time uit je kleding!

de draagbare kledingstomer van Tefal is ideaal om jouw little black dress nog even snel bij te werken voordat je naar je Christmas-Party of Oudejaarsfeestje gaat. Maar de draagbare kledingstomer is ook heel goed te gebruiken voor kleding die lastig te strijken is. Of het nu gaat om een model met veel plooitjes, subtiele steentjes en vervaardigd uit mooie verfijnde stof. Stylistes en designers kunnen niet zonder, maar eenmaal thuis geprobeerd, wil jij ook niet meer anders.

Iets kostbaarder, maar ook een gouden tip: schaf een stoomgenerator aan. Die is namelijk ook perfect voor het strijken van delicate stoffen, tere bloesjes en mooie jasjes. Dit strijkwonder is wel iets duurder dan een gewoon strijkijzer, maar het voordeel met een stoomgenerator is dat het strijken een stuk sneller gaat en dat het strijken niet zoveel kracht meer kost. Binnen no time haal je de kreukels uit de meest tere stoffen en kledingstukken met als gevolg dat jij er altijd tiptop uitziet.

Tip 3: gebruik de ecoknop

Heb je een stoomgenerator, gebruik dan de ecoknop voor fijne en delicate stoffen. Die zorgt ervoor dat de kracht van de stoom gematigder uit het toestel komt. Zo blijft die met zorg uitgekozen feestoutfit als nieuw en zie jij er picobello uit aan de kerstdis.

Tip 4: verticaal stomen

Hang het kledingstuk wat je wilt strijken op een hanger, pak het vanaf de onderkant vast en trek het zachtjes aan. Glijd met de draagbare kledingstomer langzaam over de stof heen. Met je stoomgenerator kun je ook verticaal stomen, maar daarbij houd je het strijkijzer een klein stukje van de stof af. Zo verdwijnen de kreukels binnen no time uit dat leuke jurkje en heb je geen gedoe met dat het netjes op de strijkplank ligt. Bij zwaardere stoffen kun je de stof het beste binnenste buiten keren, zo kan de stoom beter in de stof binnendringen en krijg je een gladder resultaat.

Tip 5: verticaal stomen van glitters, steentjes en pailletten

Met de stoomgenerator van Tefal kan je ook heel fijn verticaal stomen waardoor kledingstukken met steentjes, pailletten en glitters glad gestoomd kunnen worden.

Meer slimme strijktips vind je hier.

Tefal heeft een scala aan goede stoomgeneratoren, waaronder de Tefal GV9560 Pro Express Ultimate. De stoomgenerator heeft een krachtige stoomafgifte, waardoor het strijken in no-time klaar is en het Protect System voorkomt kalkvlekken op je kleding.

Nog niet in het bezit van zo’n handige kledingstomer of stoomgenerator?

Prijs kledingstomer: € 69,95

Prijs stoomgenerator: €299,95

Kopen doe je hier. 

Previous Article 6 X SINT CADEAUS VOOR LEKKERBEKKEN
Next Article MET DEZE HANDIGE KEUKENHELD KOOK JIJ MET GEMAK EEN FEESTDINER
Print
3087 Rate this article:
4.2

Populair