5 TIPS VOOR EEN PERFECTE EN ONBEZORGDE SINTERKLAASAVOND
/ Categorieën: Keukenpraat

5 TIPS VOOR EEN PERFECTE EN ONBEZORGDE SINTERKLAASAVOND

Het is bijna zover: Sinterklaasavond. Dat betekent samen met vrienden en familie lekker eten en cadeaus uitpakken. Supergezellig, maar er valt heel wat voor te bereiden als het heerlijk avondje bij jouw thuis is. Geen stress, want met de volgende tips ben je klaar voor een onbezorgde Sinterklaasavond.

Een gedegen voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle avond. Ga er even voor zitten en maak een lijstje met wat je moet regelen en zet ze op logische volgorde.

1. Voorbereiden

  • Hoeveel mensen komen er en wie blijft er eten?
  • Voor wie moet je cadeaus kopen, surprises en gedichten maken?
  • Wat ga je maken en hoeveel eten moet je kopen?
  • Wat geef je je gasten te drinken en niet te vergeten: wat voor snoepgoed haal je in huis?
  • Wat heb je aan vermaak op de avond zelf, voordat de Sint er is? Heb je voldoende leuke Sint-knutselspullen voor de kids? Laat je ze taaitaai poppen versieren? Heb je voldoende spelletjes in huis of zet je ze gewoon even voor een Sinterklaas-film voordat de Sint komt? Allemaal dingen om even over na te denken.
  • Heb je gedacht aan de nodige Sinterklaas versiering? Maak je tafel bijvoorbeeld extra feestelijk met leuke servetten, sinterklaasgadgets, een mooi effen tafelkleed en wat glitterconfetti, alles in de stijl van Sinterklaas en zijn Pieten.

2. Bedenk wat je gaat eten en drinken

Als iedereen blijft eten is het handig om vroegtijdig te bedenken wat je die avond wilt gaan maken. Ga je voor culinair of eenvoudig? Voorkoken of ter plekke bereiden? En ga je de Sinterklaas-lekkernij zelf maken of hou je het makkelijk en koop je dat kant en klaar? Allemaal zaken om even goed over na te denken. En wat drink je? Misschien willen je gasten een wijntje en willen de kids warme chocolademelk bij het uitpakken van de cadeaus?

3. Boodschappenlijst maken en inkopen doen

Zodra je alle voorbereidingen hebt getroffen en weet wat je gaat maken is het slim om per winkel een boodschappenlijst te maken en op tijd inkopen te doen. Zorg dat je alles het weekend of de dag daarvoor al in huis haalt, zo voorkom je dat de schappen al helemaal leeg gegraaid zijn en alle leuke Sinterklaasgadgets zijn uitverkocht. Bovendien kun je dan de avond van tevoren alvast gaan voorkoken.

4. Prep je Sinterklaasmaal

Maak het jezelf makkelijk en begin alvast met het voorbereiden van het eten de dag voordat je gasten komen. Dan hoef je het eten daarna alleen nog maar op te warmen en kun je zelf ook genieten van een gezellige avond. Wat dacht je van een lekkere lasagne of een andere ovenschotel? Bereid de lasagne in de oven in de nieuwe MasterSeal Glass vershouddoos. Deze schaal is ideaal om je eten in te bereiden, te serveren, te bewaren en in mee te nemen.

Bewaar de lasagne een nachtje in de koelkast en tijdens het heerlijk avondje hoef je de ovenschotel alleen nog maar even op te warmen in de oven of in de magnetron. Zo gepiept!

Ga je zelf ook pepernoten maken? Berg ze dan wel goed op in een luchtdichte trommel. Het zou zonde zijn als ze op Sinterklaasavond zacht en slap zijn. In de Tefal Dry Storage bewaardozen kun je jouw eigen gebakken pepernoten heel goed bewaren en blijven ze ook nog eens langer vers. Dus ook geen probleem om ze dus in het weekend al te bakken.

5. Self service

Een perfecte, maar vooral gezellige Sinterklaasavond heb je als je meer tijd hebt voor iedereen en niet elke vijf minuten voor iedereen eten hoeft te pakken en continu glazen aan het bijvullen bent. Maak het jezelf dus makkelijk en zet het drinken en eten klaar en maak er een gewoon self service avondje van.

Laat de Sint en zijn Pieterbazen maar komen…

Vorige artikel 3 SURPRISE IDEEËN VOOR FOODLOVERS
Volgende artikel OP EEN RIJTJE: WELKE PAN GEBRUIK JE WAARVOOR?
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling