5 leuke ‘beauty wist-je-datjes’ over koffie
Corina Robbertsen
/ Categorieën: Koffiebreak

5 leuke ‘beauty wist-je-datjes’ over koffie

1. Koffie zit bomvol antioxidanten

 

Volgens onderzoek van de Universiteit van Scranton is koffie onze grootste bron van antioxidanten. Zo zit er bijvoorbeeld kalium in je koffie, dat de huid hydrateert. Ook bevat koffie niacine – goed tegen acne en   rimpels – en vitamine E, dat celmembranen beschermt tegen o.a. UV-schade.

 

2. Koffie helpt tegen wallen

 

Wanneer je koffiedrab (ja, dat is even wennen) onder je ogen aanbrengt, kan het ophoping van vocht beperken. Dat verklaart ook de toepassing in oogcrèmes.

 

3. Koffie werkt tegen rimpels

 

Koffie bevat essentiële vetzuren, die cel vermindering tegengaan. Cel vermindering zorgt voor een dunne huid en rimpels. Als je koffie als scrub gebruikt, kan het collageenschade verminderen, volgens onderzoekers van Tulane University. Vandaar dat veel ook skincare cafeïne bevat.

 

4. Koffie gaat cellulite tegen

 

En wel op twee manieren: cafeïne kan vetcellen uitdrogen, waardoor ze kleiner worden en cellulite dus minder zichtbaar wordt. Als je daarnaast de koffie als bodyscrub gebruikt en stevige, ronddraaiende bewegingen maakt, stimuleert de exfoliërende werking van koffie de bloedsomloop en maakt het de huid strakker.

 

5. Koffie geeft je huid een glow

 

Koffiedik is minder ruw en minder grof dan suiker en daarom heel geschikt voor een gezichtsscrub. Mix het met bijvoorbeeld kokosolie en je hebt een perfect beautyproduct.

 

Dus waar wacht je nog op? Vul die Tefal Travel Mug met koffie en drink deze schoonheidselixer wherever you go…Of neem je filterkoffie mee in een kleine variant van de Tefal MasterSeal bakjes, zodat je op iedere plek, waar je ook bent, je wallen kunt wegwerken of je body lekker kunt scrubben.

Vorige artikel De verschillende soorten koffie
Volgende artikel Prep & Go! Veilig ontdooien doe je zo
Print
10162 Beoordeel dit artikel:
3.7