5 GEZONDE ETENSWAREN DIE JE DIT SEIZOEN EIGENLIJK ALTIJD IN HUIS ZOU MOETEN HEBBEN…
/ Categorieën: Keukenpraat

5 GEZONDE ETENSWAREN DIE JE DIT SEIZOEN EIGENLIJK ALTIJD IN HUIS ZOU MOETEN HEBBEN…

Wat is er nou écht gezond is en wat niet, er is zoveel informatie te vinden over eten, dat het soms lastig is om feiten en fabels van elkaar te onderscheiden. Daarom helpen we je een handje, want het is altijd handig om een goede basis gezonden producten in huis te hebben.

Als we de foodtrends onder de loep nemen en rekening houden met dit seizoen komen we op het volgende lijstje met etenswaren die je dit seizoen eigenlijk altijd in huis zou moeten hebben…

 

1. Avocado

Avocado kun je het hele jaar door kopen, maar september is wel het moment dat ze het meest smaakvol zijn. Op brood, in je salade, als dip voor bij je borrel, of door je smoothie avocado is altijd goed, lekker en gezond.

 

2. Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn het hele jaar door verkrijgbaar gelukkig, maar dit is wel degelijk het beste moment om ze in te slaan (en om ze in te vriezen, win-win). Heerlijk als ontbijt door je yoghurt met een beetje granola en wat munt, maar ook gezond als tussendoortje of als bite door een gezonde cake.

 

3. Steenvruchten

Perziken, nectarines, pruimen en abrikozen vallen allemaal in de categorie steenvruchten. Op dit moment zijn ze extra sappig en extra zoet en dus ideaal om in huis te halen. Lekker én gezond door je bakje havermout in de ochtend of gewoon als je dagelijkse dosis fruit!

 

4. Verse vijgen

Ook voor deze zoete lekkernij is dit het perfecte seizoen. Lekker als tussendoortje, maar ook heerlijk als voorgerecht, geserveerd met een beetje parmaham, buffelmozzarella, pijnboompitjes en rucola.

 

5. Kool

Niet iedereen houdt ervan, maar kool is wel ontzettend goed voor je. En laat het nu ook nog eens het perfecte seizoen voor kool zijn. Mix het door je smoothie, bereid een lekkere koolsalade of maak er chips van. Niet alleen super gezond, maar ook weer eens wat anders!

Vorige artikel LANDGOED DE OLMENHORST
Volgende artikel CHOCOLA ETEN MAAKT GELUKKIG EN IS GEZOND
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.