5 bewaartips voor beginnende foodpreppers
/ Categorieën: Nieuws, Keukenpraat

5 bewaartips voor beginnende foodpreppers

 Food prep ingewikkeld? Welnee, met deze bewaartip hou je het makkelijk en gezond.

KEEP IT COOL

Zet je koelkast op 4 °C en je vriezer minimaal op -18 °C. Eten is langer houdbaar als je koelkast op 4 °C staat, want bacteriën groeien dan minder snel. Met een koelkastthermometer kun je controleren of je koelkast koud genoeg staat. Bij -18 °C of kouder kunnen er überhaupt geen bacteriën groeien.

WIE WAT BEWAART…

Gerechten kun je na bereiding invriezen of maximaal twee dagen in de koelkast bewaren. Laat warme gerechten eerst goed afkoelen voordat je ze in de koelkast of vriezer zet. Verdeel in kleine porties en gebruik eventueel een kom of pan koud water om sneller af te koelen. Zet binnen 2 uur in de koelkast.

BOX IT UP

Doe je eten in afgesloten bakjes om het te beschermen tegen uitdrogen, bacteriën en andere stoffen. De MasterSeal-vershoudbakjes van Tefal zijn 100 procent lekvrij, vaatwas- en magnetronbestendig, kindvriendelijk én veilig in gebruik, want vrij van BPA. Gebruik stickers om de inhoud en datum erop te zetten. 

GEEF JE OGEN EN NEUS DE KOST

Beoordeel zelf of een product nog goed is. Staat er een THT-datum (ten minste houdbaar tot) op het product? Of helemaal geen datum, zoals bij verse groenten en fruit? Bepaal dan zelf of je het nog kunt eten. Als het er nog goed uitziet en goed ruikt, kun je het bovendien vaak ook na de THT-datum nog eten of drinken

FREEZE & GO

Als de temperatuur in de vriezer laag blijft, kunnen er geen bacteriën groeien. Wel kan de kwaliteit en de smaak wat achteruitgaan. De meeste producten kun je ongeveer 3 maanden invriezen zonder kwaliteitsverlies.  

Bron: Voedingscentrum

 

Vorige artikel Koffiespot in Utrecht: 30ml Coffee Roasters
Volgende artikel Cafeïne nodig? Laat die espresso maar achterwege!
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling