4x zelfgemaakte wafels
/ Categorieën: Recepten

4x zelfgemaakte wafels

Zelf wafels maken is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een wafelijzer of Snack Collection met wafelplaten, een aantal goede recepten en ingrediënten. Waar wacht je nog op, bakken maar! Wij geven je in ieder geval alvast vier verrassende wafelrecepten.

Traditionele wafels

Meng 300 gram bloem en 10 gram bakpoeder in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg 1 snufje zout, 75 gram suiker, 100 gram gesmolten boter en 2 eieren toe. Leng langzaam aan met 500 ml melk en laat het beslag 1 uur rusten. Bak de wafels vervolgens 5-6 minuten.

 

Wafels met courgette en tapenade

Doe 250 gram bloem in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en doe er 200 ml melk, 200 ml bruiswater, 100 ml olijfolie, 2 eidooiers, een snufje zout en 2 eetlepels tapenade bij. Voeg tot slot 2 opgeklopte eiwitten toe. Meng alles tot een glad beslag en laat het een uur rusten. Bak 300 gram fijn geraspte courgette met wat olijfolie in een pan. Voeg tot slot de courgette toe aan het beslag. Bak vervolgens de wafels in 5-6 minuten.

 

Brusselse wafels

Doe 125 gram bloem in een kom en roer en 4 eidooiers, een snufje zout en en theelepel suiker doorheen. Verwarm 250 ml melk met ¼ vanillestokje. Zodra het water kookt, verwijder je het vanillestokje en voeg je de melk toe aan het beslag. Vervolgens voeg je er 100 gram gesmolten boter aan toe en tot slot 4 opgeklopte eiwitten. Bak de wafels vervolgens 5-6 minuten.

 

Chocoladewafels

Meng 200 gram zachte boter met 200 gram suiker en 4 eieren. Meng apart 170 gram gezeefde bloem met 30 gram cacaopoeder en voeg deze toe aan de andere ingrediënten. Roer krachtig en laat enkele minuten rusten. Bak de wafels vervolgens 5-6 minuten.

Vorige artikel Babyhapje: broccolirisotto met kabeljauw
Volgende artikel Zo maak je zelf empanadas
Beoordeel dit artikel:
5.0

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.