4 manieren om je te zoute maaltijd te redden
/ Categorieën: Keukenpraat

4 manieren om je te zoute maaltijd te redden

Een beetje zout verrijkt bijna elk gerecht. Schiet je uit, dan is je maaltijd niet meer te redden. Althans, dat denken veel mensen. Gelukkig zijn er manieren om je te zoute maaltijd te neutraliseren.

1. Andere smaak toevoegen

Door een andere sterke smaak toe te voegen kun je de zoute smaak neutraliseren. Denk aan suiker, citroensap of azijn. Zoet en zuur leiden de aandacht af.

 

2. Verdubbel de hoeveelheid van je recept

De meest voor de hand liggende oplossing na een uitschieter met zout is het recept verdubbelen, maar de hoeveelheid zout hetzelfde laten. Het teveel aan eten kun je invriezen, of de volgende dag als lunch meenemen. Dit kan heel goed in een Masterseal bakje van Tefal. Deze zijn ideaal om mee te nemen, 100 % lekvrij en houdt het eten lekker vers.

 

3. Smakeloos bijgerecht

Een andere oplossing is om bij te zoute groente en vlees te serveren met een ongekruid bijgerecht, zoals rijst, couscous of aardappel(puree). Een zachte, vrij smakeloze kaas zoals mozzarella kan ook helpen de zoute smaak wat af te zwakken.

 

4. Zetmeel

Smaakt je soep te zout? Dan kun je meerdere dingen doen. Soepen op waterbasis kun je gemakkelijk verdunnen met zoutloze bouillon. Als je dit niet in huis hebt, kan het ook gewoon met water. Voeg wel wat extra kruiden toe om de smaak weer in balans te brengen.

Wat ook helpt bij mislukte soepen en sauzen, is het laten meekoken van iets zetmeelrijks zoals een aardappel. Het teveel aan zout wordt hierdoor opgenomen.

Vorige artikel Venkel doet wonderen
Volgende artikel Kurkuma Latte, de warmhouder tijdens de herfst
Beoordeel dit artikel:
4.6

x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.