Zongedroogde tomatenhummus met basilicum
/ Categorieën: Recepten

Zongedroogde tomatenhummus met basilicum

Hummus is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens gezond. Heerlijk op turks brood met een komkommertje erbij, maar je kunt er ook je groenten in dippen. Ideaal voor tussen de middag of als snack tussendoor.

Ingrediënten

  • 300 g uitgelekte kikkererwten (blik)
  • 1 teen knoflook
  • 100 g semi-gedroogde tomaten in olijfolie
  • 2 el limoensap
  • handvol basilicum
  • chilipoeder
  • olijfolie extra vierge, om te besprenkelen

Bereidingswijze

1. Pureer in de blender of foodprocessor de kikkererwten met de knoflook, de tomaten met 4-5 el van de tomatenolie, het limoensap en een flinke scheut water tot een smeuïge pasta.

2. Voeg de basilicum toe en pureer nog kort. Breng de hummus op smaak met een beetje chilipoeder.

3. Schep de tomatenhummus in een schaaltje, maak af met een straaltje olijfolie, wat extra chilipoeder en verse basilicumblaadjes. 

In een luchtdicht vershoudbakje kun je de hummus zeker een week bewaren.

Tip: Serveer de hummus met turks brood, knapperige groenten en/of rauwkost om te dippen.

 

 

Vorige artikel Koffiespot in Amsterdam: Two for Joy coffee roasters
Volgende artikel 5 ingrediënten die je leven heel gemakkelijk maken
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.