Soep enzo
/ Categorieën: Recepten

Soep enzo

Maak van zondag je prepdag en lunch of dineer de hele week lekker gezond met een kop soep, wat brood en een salade. Zo kom je niet meer in de verleiding om te zwichten voor een ongezonde kantinehap of magnetron maaltijd uit de supermarkt. 

Soep is altijd lekker, voor de lunch, als tussendoortje, als voorafje, maar ook als hoofdgerecht met brood en een salade erbij. Daarnaast is soep ook nog eens heel gezond en in een handomdraai gemaakt. Drie gezonde soepen die je op zondag al kunt maken…

 

KIKKERERWTEN-PREISOEP

Een echte aanrader en iedereen zal je na afloop zeker weten naar het recept vragen.

 

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 2 preien
  • 2 blikken kikkererwten van 400 gram
  • Versgemalen peper
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Bouillonblokje
  • Water

 

Bereiding

  • Bak in een diepe pan 2 schoongemaakte en in ringen gesneden preien in een scheutje olijfolie.
  • Zodra de ringen glazig zijn voeg je 2 uitgelekte blikken kikkererwten (400 gram) toe.
  • Voeg er een halve liter water en een bouillonblokje bij.
  • Breng aan de kook en pureer kort met een Tefal staafmixer. De soep mag best een beetje grof blijven.
  • Serveer de soep met wat versgemalen peper en flink wat geraspte Parmezaanse kaas.

 

POMPOENSOEP

 

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • Middelgrote pompoen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • Bouillonblokje
  • Water
  • Kerriepoeder of djinten
  • Zeezout

 

Bereiding

  • Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en rooster hem in een voorverwarmde oven op 200 graden in 45 minuten gaar.
  • Fruit een gesnipperde ui en een geperste teen knoflook.
  • Schep de zachte pompoen uit de schil erbij en voeg ¾ liter water en een bouillonblokje toe.
  • Pureer de soep met een Tefal staafmixer en voeg indien nodig wat extra water toe.
  • Om de soep op smaak te brengen voeg je een eetlepel kerriepoeder of djinten (gemalen komijn) toe.

 

Tip: Maak de pitten van de pompoen schoon. Besprenkel ze met zeezout, knoflookpoeder en olijfolie. Rooster ze op 200 graden tot ze goudbruin zijn en strooi ze vlak voor het serveren over de soep voor een crunchy bite.

 

TOMATENSOEP

 

Ingrediënten (voor 6 personen)

  • 850 gram tomaten
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 bouillonblokjes
  • 700 ml water
  • Peper
  • Zeezout

 

Bereiding

  • Fruit een gesnipperde ui en een geperste teen knoflook in de kookpan.
  • Snijd ondertussen de tomaten in parten en voeg deze samen met het water in de pan.
  • Voeg de 2 bouillonblokjes toe en laat de soep 20 minuten koken.
  • Pureer de soep met een Tefal staafmixer en voeg indien nodig wat extra water toe.
  • Om de soep op smaak te brengen voeg je naar smaak wat peper en zout toe. 

Tip: Voeg er ook eens een paprika aan toe. Dit zal je soep nog wat meer pit geven. 

Vorige artikel Soep in alle kleuren, geuren en substanties
Volgende artikel Dit is waarom we altijd snakken naar koffie na de maaltijd
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.