SNELLE KEUKENTIP: BIEFSTUK SNIJ JE ALTIJD TEGEN DE DRAAD IN
/ Categorieën: Smaakmakers

SNELLE KEUKENTIP: BIEFSTUK SNIJ JE ALTIJD TEGEN DE DRAAD IN

Het klinkt misschien gek, dat het snijden van vlees zoveel doet voor de smaakbeleving in je mond. Toch is het zo. Want als je perfect gebakken biefstukje verkeerd snijdt, kan een goed stukje vlees opeens als een schoenzool smaken en dat is zonde.

We vertellen je graag hoe je biefstuk goed snijdt, want het maakt een wereld van verschil in smaak. Bij het snijden van vlees moet je echt goed naar de richting van de draden, oftewel de spiervezels, van het vlees kijken voordat je gaat snijden. Leg de biefstuk voor je neer op een snijplank. Lopen de ‘groeven’ in het vlees horizontaal van links naar rechts, dan snijd je tegen de draad in, dus verticaal. En andersom.

Kortom: je moet biefstuk altijd tegen deze lijnen in snijden. Wanneer je dat niet doet, kom je er moeilijk doorheen en krijg je taai vlees! Dit is vooral belangrijk met dikkere sneden zoals bij een steak of biefstuk, waarin de spiervezels heel duidelijk te zien zijn!

Vorige artikel PERFECT GRILLEN DOE JE ZÓ
Volgende artikel ZO WORDT STRIJKEN ÉCHT LEUK
Beoordeel dit artikel:
4.0

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.