Kurkuma Latte
/ Categorieën: Recepten

Kurkuma Latte

Kurkuma, ook wel koenjit of geelwortel genoemd, staat niet alleen bekend om zijn geneeskrachtige werking, de specerij zou ook ontstekingsremmend werken en wordt, samen met gember, ook wel als anti-griepmiddel gebruikt. Ideaal voor deze tijd van het jaar, waarin veel mensen lopen te kwakkelen met hun gezondheid.

INGREDIËNTEN

  • 2 kopjes (zelfgemaakte) amandelmelk
  • 1 eetlepel ahornsiroop of 1 in water geweekte dadel
  • 1 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 kaneelstokje of 1 theelepel gemalen kaneel
  • Een klein snufje zwarte peper
  • Een snufje geraspte gember (vers is het beste)

 

BEREIDINGSWIJZE

1. Warm de amandelmelk samen met de kurkuma, zwarte peper, gember, kaneel en de ahornsiroop op in een pannetje.
2. Indien je een kaneelstokje hebt genruikt, haal je deze eruit zodra de melk kookt. 
3. Schuim vervolgend de melk een beetje op met een garde of een staafmixer voor een lekker schuimlaagje en giet over.
4. Enjoy!

Vorige artikel Caffé booon, eetwinkel en espressobar in één
Volgende artikel Met deze boeken is foodpreppen een koud kunstje
Beoordeel dit artikel:
Geen beoordeling

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x

Populair

Geen inhoud

Er is een fout opgetreden bij het laden van de inhoud.